Реклама / Ads
3| 3788 |28.02.2023 НОВИНИ

6.5 млн. лв. за ремонт на 7-километрова пътна отсечка в Свищовско

.
Официално стартира първи етап от ремонта на 7-километрова отсечка, която ще свързва Свищов с бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново. От местната администрация в крайдунавския град уточняват, че става въпрос за пътя от кръстовището към селата: Совата и Козловец, през село Царевец до входа на Свищов.
 

Технологичният проект предвижда цялостно преасфалтиране и подмяна на асфалтови пластове, подобряване на отводняването, профилиране на пътни банкети и отстраняване на излишна растителност по третокласен път III-405. Стойността е над 6.6 милиона лева.

"Ремонтът ще се осъществи на два етапа. Първият ще бъде изпълнен от ВиК "Йовковци“. В него ще бъде реализиран обект "Аварийна подмяна на уличен водопровод в село Царевец, по улица "Втора“.

 

Участъкът е силно компрометиран и с неговия своевременен ремонт ще се избегнат бъдещи проблема за цялостната настилка, която предстои да бъде положена във втори етап. Обхватът на подмяна включва 1200 метра линеен участък и 50 броя сградни водопроводни отклонения. Съществуващият амортизиран азбесто-циментов водопровод ще бъде подменен с полиетиленови тръби, с висока плътност, което ще доведе до намаляване загубите на вода и предоставяне на по-качествена услуга на абонатите. След подмяната на водопроводния участък и изминаване на технологичното време за улягане на изкопа, ще стартира и вторият етап от дейности по пътния участък и подмяна на настилката, съгласно технологичния проект за ремонта – част пътна“, обясняват от Община Свищов.

 

От местната администрация уточняват и, че стратегическата цел на ремонта е подготовката на пътната инфраструктура, която ще свързва общинския център с бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново. Участъкът се характеризира се с висок и интензивен трафик, поради непосредствената близост на ферибота Зимнич – Свищов и е от изключителна важност за транспортната свързаност, и развитието на местната икономика. За предстоящия ремонт във втори етап ще бъдат осигурени средства по програмата за текущ ремонт от Агенция "Пътна инфраструктура“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3170 |09.02.2023 Министър Стоянов ще провери как върви ремонтът на базата ”Граф Игнатиево” . 0| 2959 |07.02.2023 Започна вторият етап от ремонта на маршрута по линията на трамвай №5 в София . 2| 2917 |01.02.2023 Диана Русинова алармира: Участъци от ”Хемус” плачат за ремонт, опасни са . 0| 2902 |31.01.2023 Край Видин двама работници пострадаха при ремонт на електропреносна мрежа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads