Реклама / Ads
13| 5655 |12.03.2010 НОВИНИ

Д. Абаджиев: Алексей Петров имаше връзка с РЗС

.
Димитър Абаджиев
Премиерът поканил Абаджиев за шеф на "Набуко".
 
“Не знам дали Алексей Петров е имал отношение към политиката, но той определено имаше връзка с РЗС. Виждал съм го един-два пъти с Яне Янев и този факт не трябва да се отрича”, заяви бившият зам.-председател на РЗС Димитър Абаджиев пред бТВ. Той добави, че не е напуснал "Ред, законност, справедливост" заради ареста на Трактора, тъй като не е подозирал за него.

Абаджиев твърди още, че се е запознал с Алексей Петров на среща в РЗС, но не знае Трактора да е присъствал на официалните сбирки на партията. “Не знам дали е давал пари на РЗС. Финансирането е идвало както на другите партии и сега след като съм в партията аз не мога да коментирам”, заяви Абаджиев. Според него поведението на РЗС след ареста на Петров показва съществуването на контакти с партията. “Аз казвам това, което знам, но изводите са ясни, за детайлите питайте други”, допълни Абаджиев.

Димитър Абаджиев каза още, че е номиниран от България за член на изпълнителния съвет на международната компания, управляваща проекта „Набуко". Разговор за това бил воден първо с премиера преди 2-3 седмици, а Абаджиев се съгласил да се говори за такава номинация, защото се борил за откъсване от руското влияние.

Номинацията нямала нищо общо с напускането на РЗС, увери Абаджиев, защото това не било политическа позиция, а предизвикателство. Той призова президента Първанов да огласи разговорите с руския си колега Вл. Путин.

Партията на консерваторите изпитвала смущенията за политиката и за влияния в политиката на РЗС и това била причината той да напусне партията. РЗС действали правилно в самото начало, но после обявили тотална война срещу управляващата партия, в която Абаджиев не можел повече да е полезен. .

Абаджиев имал коректни отношение с Борисов още преди създаването на ГЕРБ и РЗС. Много отдавна не се били чували с, чули се, след като той взел своето решение. Мога да напускам някакви постове, като политик нищо не ме е изкушило, увери  той, обяснявайки, че решението си взел абсолютно осъзнато и след много разговори. Абаджиев поясни, че не знаел, че ще задържат Алексей Петров, както и нищо не знае за участието му в политиката. Било очевидно, че той имал контакти с РЗС, но те не били толкова сериозни. На официални събирания на РЗС Петров не присъствал, а финансирането на РЗС идвало от там, откъдето идвало и финансирането на другите партии.

За Димитър Чукарски и неговите мотиви да напусне РЗС Димитър Абаджиев не бил чувал
и не можел да прогнозира дали ще има и други напуснали. Не знаел защо напуснал и Марио Тагарински. Поведението на самата партия на РЗС давало отговор на всички тези въпроси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5233 |08.03.2010 Братът на Ал. Петров: От медиите разбрах, че брат ми работел под прикритие . 9| 5364 |25.02.2010 Костов разрови кариерата на Алексей Петров . 11| 4834 |23.02.2010 РЗС обвини ГЕРБ във връзка с Доган . 0| 4866 |19.02.2010 Разследват 2 ченгета за връзка с Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads