Реклама / Ads
4| 10668 |06.12.2018 НОВИНИ

Адв. Марковски за Фрог: Протестът на съдиите по делото ”Иванчева” е протест срещу закона

.
адв. Марин Марковски Източник: БГНЕС
Всичките въпроси, свързани с реда в правосъдието, правата на съдиите, техните задължения, са уредени в Закона за съдебната власт. Всяко едно действие, което не противоречи на съдебната власт, е законно действие. Когато се протестира срещу законно действие, това е протест срещу закона.
 

Това заяви за Фрогнюз адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски относно иcĸaнeтo нa 11 cъдии oт Апeлaтивния cпeцcъд да не се прави пpoвepĸa от ВКС.

 

Магистратурата е една институция. Ако тя има вътрешни спорове, не е разумно публично да ги демонстрира. За хората съдебната система трябва да бъде уважавана институция.

 

След като Законът за съдебната власт позволява проверки, Апелативният специализиран съд трябва да ги изпълни. Не мога да приема, че ако има  установени нарушения в работата на съда, те ще помогнат на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да излязат от ареста. На съда трябва да въздействат експертизите, а не проверките. Експертизите казват, че има реална опасност за живота на Иванчева и трябва да излезе от ареста. Вещо лице казва също, че престоят в ареста може да доведе до психологическа смърт на Иванчева, тъй като тя изпитва пълно отчаяние от живота.

 

Иванчева е на 45 г. Искаше да забременее инвитро, сега обаче шансът й да има дете е унищожен.

 

Той коментира и изказването на Методи Лалов, че прокурори са посъветвали съдиите „да не дават делото за проверка”. „Ако прокурорите започнат да съветват съдиите, то по-хубаво да се върнем в ерата на богомилите. В Библията пише, че за да се докаже едно престъпление, трябва да има двама свидетели, а в конкретния случай с Иванчева, няма нито един. Страшно е, ако държавата позволи на прокурорите да съветват съдиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 20409 |06.12.2018 Само във Фрог: Гонят шефката на Агенцията за бежанците, в нелегалност е . 2| 6890 |05.12.2018 Специалист за Фрог: Дали оръжията са от „Арсенал“ се вижда от маркировката на производителя . 4| 6828 |05.12.2018 Барети пред Фрог: Безобразията в СОБТ продължават . 2| 5659 |05.12.2018 Димитър Байрактаров за Фрог: У нас журналистите, търсещи истината, ги малтретират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads