Реклама / Ads
0| 2852 |27.06.2022 НОВИНИ

Ако „Възраждане“ получи третия мандат, го връща веднага

.
Костадин Костадинов Източник: БГНЕС
Ако президентът връчи третия мандат на „Възраждане“, от партията ще го върнат обратно още в същия момент. Това написа Костадин Костадинов в личния си профил във Фейсбук.
 

„Кирил Петков връчи оставката на своя кабинет в деловодството на Народното събрание и от президентството веднага ми се обадиха, за да поканят „Възраждане“ на консултации утре, във връзка с връчването на мандатите за съставяне на правителство“, пише той.

 

„На президента ние ще кажем само две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третият мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене! Решението за изход от политическата криза е само едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре!“, добавя лидерът на „Възраждане“.

 

Припомняме, че ГЕРБ-СДС също обявиха, че ако се стигне до връчване на втория мандат, който трябва да попадне в техните ръце, те няма да се бавят и веднага ще го върнат.

 

Съдбата на първия мандат е да отиде при „Продължаваме Промяната“. От партията на Кирил Петков и Асен Василев вече заявиха, че ще направят всичко по силите си да го реализират. А премиерът е един – Кирил Петков, категоричен бе Венко Сабрутев от ПП.

 

Че БСП е готова да вземе третия мандат за съставяне на правителство, защото е отговорна партия, заяви настоящият социален министър от квотата на левицата Георги Гьоков. Според него обаче логиката, която би трябвало да следва президентската институция при връчването на мандатите не би трябвало да предполага третият мандат да бъде връчен на БСП като пета политическа сила, каза той.

 

Кристиан Вигенин пък каза, че БСП е готова да започне преговори с „Продължаваме Промяната“ за формиране на ново правителство.

 

От „Демократична България” са на мнение, че трябва да бъдат направени усилия да се направи правителство в настоящия парламент.

 

„Ако третият мандат отиде при „Има такъв народ“, отговорното поведение би било да се опита“, смята Ива Митева от партията на Слави Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5505 |24.06.2022 Елена Гунчева напуска НС и „Възраждане“, изкара кирливите ризи на Костадин Костадинов . 0| 3201 |23.06.2022 Исторически момент! Украйна и Молдова получиха статут на кандидати за членство в ЕС . 0| 3079 |22.06.2022 Автобуси с протестиращи пристигат за антиправителствения протест на „Възраждане“ . 0| 3030 |22.06.2022 Франция: Украйна няма да получи VIP пропуск за присъединяване към ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads