Реклама / Ads
4| 3269 |30.01.2023 НОВИНИ

Александър Дунчев: Единствената надежда е повече почтени хора да отвоюват превзетата ни държава

.
Александър Дунчев
Депутатът Александър Дунчев от ПП написа във Фейсбук, че продължава своята битка за съхраняването на горите, защото те ни пазят от наводнения и лавини, прочистват въздуха и ни радват, когато имам нужда да излезем сред природата, за да възстановим баланса в себе си.
 

Ето пълния текст на публикацията на Александър Дунчев:

 

Днес отново продължаваме битката за българските гори, не от НС, а от Етрополе, където с местни бойци от село Ямна водим война срещу дървената мафия, изсичаща незаконно горите им.


Каква е схемата? Държавата, в случая ДГС Етрополе ("управлявано" на ръчен режим от Емо Фаса и братовчед му Д. Димитров - кмет на града и бивш шеф на НСО), е дала държавна гора в отдел 342 да се сече от фирма Миро Комерс ЕООД. Но местните хора по сигнал на горски от ДГС хващат и подаваме заедно жалби как фирмата вместо да сече в държавната гора, сече незаконно в частната им гора и изписва откраднатата дървесина чрез превозни билети, издадени от държавната гора.


И как разпознаваме, че и контролният орган РДГ и горското стопанство правят чадър върху фирмата нарушител, вероятно под натиска на местните велможи и политическите им връзки? Първо, не е задържана цялата незаконна дървесина, не са инвентаризирани всички сечища в района за установяване откъде е открадната или изписана дървесината и не са напасвани отсечените секции на отсечените пъни. Второ, фирмата е оставена да скрие камионите и ще бъде написан най-много някой акт на някой от секачите за незаконна сеч, вместо да бъде отнет лиценза на фирмата и да бъде спряно държавното ѝ сечище. И се наложи да подадем нов сигнал до ИАГ днес.


Единствената надежда за българските гори и общество е все повече млади, почтени и независими хора да се вдигат и да се обединяват в защита на природата и за отвоюване на превзетата ни държава!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3125 |26.01.2023 Австрийският президент Александър Ван дер Белен положи клетва . 10| 3564 |20.01.2023 Александър Йорданов за побоя в Охрид: Това граничи с опит за убийство . 1| 4151 |18.01.2023 Почина единствената жена пилот на реактивен самолет у нас . 2| 3018 |18.01.2023 Александър Томов осъди КПКОНПИ за 25 000 лв., живял от заеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads