Реклама / Ads
0| 3383 |16.03.2022 НОВИНИ

Ананиев за следващия управител на БНБ: Бих подкрепил кандидат, който идва от чужбина

.
Настимир Ананиев Източник: БГНЕС
За мен е най-важно да бъде избран един професионалист, и аз лично бих подкрепил такъв, който идва от чужбина. Когато си част от политическа формация, ти имаш политически пристрастия. А кандидатът трябва да бъде професионалист, експерт, който няма такива пристрастия. Всяка една формация ще излезе, и ние когато сме готови, ще заявим каква е нашата позиция по темата. Ние имаме добри експерти. Това каза Настимир Ананиев - депутат от ”Продължаваме Промяната” пред БНТ по повод избора на управител на БНБ.
 

Ние трябва да заложим на човек, който не е обвързан политически, отново напомни Ананиев.

 

"Не говорим за един човек, а за трима, трябва да изберем и подуправители и когато избираш трима човека, не трябва да подминаваме и да кажем дайте бързо да изберем едни хора, но когато сме в четворна коалиция е хубаво нещата да отнемат колкото време е нужно. Продължаваме да работим по коалиционното споразумение на четирите формации", категоричен бе Ананиев.


Настимир Ананиев коментира и Плана за възстановяване.

 

"Планът за възстановяване е в полето на Брюксел и очакваме до 10 дена Урсула фон дер Лайен да посети България и да потвърди, че нещата,които сме заявили ще се случат по начина по който сме ги заявили. Самият план беше забавен от ГЕРБ, а в момента критикуват, че това забавяне идва от това правителство, което не е така", коментира депутатът от "Продължаваме Промяната".


Той коментира и бежанската вълна у нас от Украйна. "Създаде се кризисен щаб, системата заработи, бях във Варна, страхотна организация, посрещнахме един от автобусите с украинците, посрещат ги, регистрират ги, има храна, памперси, дрехи, обувки, всичко е организирано, държавата си влиза в ролята", заяви Ананиев.

Ананиев каза, че в момента има икономически кръгове, които се опитват да притиснат правителството и да го свалят.

 

"За олиото цената трябва да се определя от реколтата миналата година. За мен това е чиста спекула и вид мародерство срещу българските граждани, по време на криза, по време на конфликт до нас някой да се възползва от тези обстоятелства и това не е редно", заяви Ананиев.


"Има бизнес който е зависим и който му натискат бутоните политически и икономически кръгове", допълни още той.

 

"Не ме притесняват избори. Въпросът е, че българските граждани виждат какво правим и какво се опитваме да правим", отговори Ананиев на въпрос дали управляващите се притесняват от предсрочни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3124 |16.03.2022 МВР дава на прокурор Ананиев и Ангелов за детската болница . 0| 7012 |12.03.2022 Доц. Момчил Дойчев: Следващият обект ще е Молдова, а след това може да дойде и България . 0| 4047 |12.03.2022 Каримански: По 5 канала ме убеждаваха да не бъда кандидатиран за управител на БНБ . 0| 33727 |10.03.2022 Харалан Александров вижда в Стефан Янев следващият бърз спасител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads