Реклама / Ads
6| 5972 |28.10.2010 НОВИНИ

Ангелов "чукна" среща на Първанов в Лисабон

.
Аню Ангелов
Военният министър Аню Ангелов съобщи, че е освободил Стефан Стефанов от служба военна информация по негова молба и е назначил на негово място за заместник-директор Веселин Иванов, полковник от резерва, съобщава news.bg.
 

По думите на Ангелов очакванията му постепенно се изпаряват по отношение на конкретен отговор на решение на МС, който трябваше да даде президентът Георги Първанов. И добави, че много се надява въпросът за шефа на службата да бъде решен до края на месеца.

„Аз не съм тенджера под налягане и давам възможност да къкри продължително време", коментира ситуацията военният министър.

Ангелов изтъкна, че много се надява на срещи по въпроса с президента и подчерта, че той не би бил инициаторът. Той допусна, че все пак двамата ще могат да проведат разговор по време на срещата на високо равнище на НАТО в Лисабон.

Президентът, без да каже „отхвърля" или „не", не се съгласява с решението на МС, подчерта Аню Ангелов и добави: „Аз съм търпелив човек. Ще направя така, че в най-скоро време - до края на месеца, въпросът да бъде решен по един или друг начин.

Запитан дали се очаква новоназначения заместник-директор Веселин Иванов да поеме ръководството на служба „Военна информация" Ангелов посочи, че и на Иванов, и на Стефанов е поставен срок от един месец да сдадат и приемат оперативната дейност и че след този един месец ще бъде взето решение за всеки един заместник-директор, включително зам.-директора Иванов.

Лавинообразното увеличаване на рапортите за напускане на военновъздушните сили според военния министър Аню Ангелов се дължи най-вече на слухове и заявените идеи за пенсионната реформа, които според Ангелов най-вероятно няма да се осъществят. Като пример той посочи идеята за увеличаване на осигурителния стаж с три години.

Министър Ангелов е категорично против абсолютното намаление на размера на пенсиите за летци, подводничари, парашутисти, водолази от отбраната. Той каза, че е изразил несъгласието си пред парламентарната група на управляващите. Според него е недопустимо е да се прави такова намаление.

На никой друг с промените в кодекса за социално осигуряване не се намалява в абсолютен размер пенсията, подчерта Ангелов и отбеляза, че очаква това да бъде отчетено.

Затова отложихме приемането на промените в кодекса за социално осигуряване на заседанието на правителството, добави военният министър.

Аню Ангелов сподели още, че е смущаващо, че основно рапорти за напускане на ВВС подават млади хора, включително и инструктори от Долна Митрополия, което ще се отрази на подготовката на бъдещите летци.

Министърът изрази надежда хората от ВВС да помислят по-задълбочено преди да предприемат напускане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6340 |28.10.2010 Сл. Трифонов: Нямам нищо общо с Първанов . 50| 8519 |27.10.2010 Първанов спасява Трактора чрез прокуратурата? . 54| 6951 |24.10.2010 Първанов включил Трактора в официална делегация за Китай . 3| 4980 |21.10.2010 17% от децата в БГ се срещали с дрогата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads