Реклама / Ads
8| 4137 |22.06.2021 НОВИНИ

Антъни Фаучи: Вариантът Делта е най-голямата заплаха в Съединените щати

.
д-р Антъни Фаучи
Вариантът Делта (Delta) на Covid-19, открит за първи път в Индия, е най-голямата заплаха в Съединените щати в усилията на страната да се справи с коронавируса. Това каза Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи заяви по време на пресконференция.
 

Вариантът Делта се предава по-лесно от оригиналния вариант на Covid-19 и започва да се превръща в доминираща в световен мащаб версия на заразата, заяви в петък и главният учен на Световната здравна организация.

 

Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) Рошел Валенски пък отбеляза, че случаите на варианта Делта са се увеличили два пъти в сравнение с миналата седмица и че сега този вариант представлява половината от всички случаи в САЩ, допълни БНР.

 

Тя обаче отбеляза, че нарастването е "повод за загриженост, но беше очаквано" поради естеството на варианта и призова хората да се ваксинират, като заяви, че по-нататъшните мутации на този вариант на коронавируса могат да доведат до нови варианти, които да се окажат имунизирани срещу настоящите ваксини.

 

Координаторът на Белия дом за реакция на Covid-19 Джефри Зиенц обяви във вторник, че ще бъде пропусната целта на американската администрация за ваксинирани срещу коронавирус с поне една доза 70% от всички пълнолетни граждани на САЩ.

 

Зиенц все пак се опита да обрисува по-оптимистична картина по отношение на полаганите усилия за ваксинация, като заявиха, че в момента 70% от хората над 30-годишна възраст са получили поне една доза от ваксина срещу Covid-19 и че до 4-ти юли (Деня на независимостта на САЩ) тази група трябва да включва всички американци на възраст над 27 години.

 

Освен това той заяви, че младежите на възраст от 18 до 26 години "смятат, че вирусът не ги е засегнал" и ги предупреди да се ваксинират поради продължаващото нарастване на случаите с варианта Делта на коронавируса.

 

Джефри Зиенц също така отбеляза, че втората цел на администрацията на президента Джо Байдън да има напълно ваксинирани 160 милиона души до Деня на независимостта ще трябва да бъде изместена към средата на юли и че сега Белият дом прогнозира, че целта за 70% ваксини пълнолетни американци ще бъде преместена с "няколко седмици".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3779 |18.06.2021 Делта вариантът на коронавируса e открит в чужденец от Плевен, бил 200 пъти по-заразен . 18| 3987 |25.04.2021 Мария Капон: Отговорен е вариантът да поемем тежките рискове в полза на хората . 13| 3465 |02.03.2021 Антъни Иванов: Повече няма да стъпя на лагер на националния отбор! . 0| 3529 |12.12.2020 Голям ден за бокса! Кобрата се изправя срещу Антъни Джошуа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads