Реклама / Ads
1| 4862 |04.05.2018 НОВИНИ

Антон Кутев: Оценката за кабинета е безпомощност

.
Антон Кутев
Оценката, която давам на кабинета „Борисов 3“ е безпомощност. Не мога да приема изпълнението на тривиални задължения да се превръща в някакви гениални постижения. Ние не сме царете на усвояването на еврофондове, за да се перчим с това. За мен това е дебелашко отношение. Това каза председателят на парламентарната комисия по взаимодействие с неправителствени организации и жалбите на гражданите Антон Кутев по БНТ.
 

Той призна, че има подобрение в икономиката ни, но това е така, защото цялата европейска икономиката растяла нагоре. „Имаме растеж, защото сме много изостанали. Ключовите неща обаче не се променят - конкурентноспособността, демографската криза, образованието“, подчерта депутатът от БСП. „Ние днес разяснихме как би изглеждала държавата, ако бяха приети предложенията, които БСП направиха. Например, ако държавата беше дала по 200 лева на всеки млад човек за култура, това щеше да помогне. Това са мерки, които щяха да подобрят нещата, но нямаше да ги променят генерално“, призна той.

 

Еврофондовете са само спомагателен механизъм, но не могат да са основен източник на средства за икономиката ни, стана ясно от думите му. „Идеята ни е да намерим конкурентните си предимства, например бяхме силни във фармацевтиката. Има части от икономиката, в които сме били силни и можем да ги възстановим с подкрепа на държавата“, предложи Антон Кутев. „Искането за оставка на зам.-председателя на парламента Емил Христов не беше докрай аргументирано. Аз бяха през цялото време с хората с увреждания. Те трябваше да дойдат да си направят предложенията, ние да се снимаме с тях и те да си отидат. Той не ги допусна и не осъзна проблема. Хората с увреждания имат различни проблеми, но основното е, че искат парите които се харчат да са за хората. Системата трябва да каже какви са възможностите, които имат за реализация и какво държавата ще направи за това“, разясни депутатът от БСП. В този момент Тома Биков от ГЕРБ пожела да се включи по телефона и каза, че от БСП живеят в паралелна държава.

 

„Те могат да обещаят и 60% икономически растеж. При тройната коалиция сигурно е имало и по-висок. Същите тези хора преди две години твърдяха, че България влиза в дългова спирала“, припомни той. На въпрос с какво се занимават в момента в комисията, която Кутев оглавява, депутатът каза: „Това, върху което сме се концентирали в момента, е да гарантираме квотите за българска музика в радиата. Аргументите ни са такива, че западните компании имат по-големи възможности и българските автори имат нужда от подпомагане. Ще го направим с мотивиране, а не със задължаване. Те наистина не са конкурентноспособни спрямо западните корпорации и трябва да им се помага“, подчерта Кутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4629 |04.05.2018 ”Галъп”: Оценката на хората за работата на министрите е 3,70 . 8| 10035 |26.04.2018 Кутев: Егати правителството, щом обвиняват дъщеря ми за провала на Младежкия форум . 3| 5507 |18.04.2018 За Гешев Антон Тодоров е кибик, а медиите не намесили световното еврейство . 0| 6033 |06.04.2018 Митрополит Антоний носи Благодатния огън в България и Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads