Реклама / Ads
9| 9517 |26.11.2023 НОВИНИ

АПИ с последни данни за пътната обстановка. Къде са блокадите?

.
Агенция “Пътна инфраструктура” публикува последната информация за пътната обстановка в страната.
 

18:00 ч.

 

Зимната обстановка в област Велико Търново постепенно се нормализира. Няма затворени пътища от републиканската пътна мрежа. Няма и бедстващи хора.


Постепенно се отстраняват авариите по електропреносната мрежа. Възстановен е 110-киловолтовият далекопровод, който остави без ток района на Стражица. Най-тежко остава положението във високопланинската община Елена, предават от Българското национално радио.

 

Има блокирани туристи във високопланинските махали в община Елена, но извеждането им от къщите за гости и вилите, където са, е трудно.

 

Шипченският проход вече е отворен. Зимната обстановка в Област Габрово остава усложнена. 160 населени места все още са без ток. Приоритетно се осигурява достъп на аварийните екипи на енергодружеството, за да се справят с авариите.

 

15:00

 

Временно се ограничава движението за всички моторни превозни средства по път II-35 Ловеч-Плевен от километър 25 до 37 км поради снегонавяване.

 

Възстановено е осветлението в тунелите "Топли дол и "Правешки ханове" на АМ "Хемус".

 

Временно движението по път I-5 км Ягода - Змеево при км 216, в посока Стара Загора  се осъществява в една лента поради ПТП. Затворена е активна лента движението се извършва в изпреварващата лента. Трафикът се регулира от Пътна полиция".

 

13:43 ч.

 

Отпадат ограниченията за движението на МПС с ремаркета и полуремаркета по пътищата на територията на област Смолян.


Остава ограничението за движение на МПС с ремаркета и полуремаркета през проход "Превала"  и  по път lll-861 Лъки-Рожен и път ll-8631 Момчиловци-местност "Момина вода", поради снеговалеж, снегонавявания и снегопочистване.

 

Временно се ограничава скоростта на движение по АМ "Хемус" в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове". В тръбата за Варна на тунел "Ечемишка" трафикът се осъществява със скорост 40-50 км/ч. поради нарушено осветление.


Ограничена е и скоростта на движение в тунел "Траянови врата" на АМ "Тракия", в двете посоки, до 30 км/ч. поради временно прекъсване на електрозахранването на съоръжението  и липса на осветление.

 

Възстановено е движението по път I-1 Владая - Перник, при Черния кос в посока Перник. 

 

Възстановено е движението в проход на "Републиката“ за леки МПС до 3,5 т.

 

Път lll-3501 Гривица - Згалево, в област Плевен, е затворен.

 

Възстановено е движението на леки автомобили по път II-48 "Петолъчката" - Котел.  

 

Път III-306 Оряхово-Селановци и път II-11 Мизия - Оряхово в област Враца са затворени за движение.

 

1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните  пътища и  проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.


Ограничено е преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи “Република“, "Троянски“, "Шипка“, “Котленски“ и “Ришки“. Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания е ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т  през проходите “Превала“ и "Рожен“.


Поради лоши метеорологични условия и нулева видимост временно е ограничено движението на всички МПС на територията на област Разград, Силистра и Добрич,освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е ограничено движението на камионите  над 12 тона.


Затворени за всички  МПС на територията на област Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.


В област Смолян е ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета поради силен вятър и снегонавявания.


През изминалата нощ има множество сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.


Агенция “Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2957 |26.11.2023 Евакуираха бедстващи семейства от снежния ад . 29| 2892 |26.11.2023 Украйна прати дронове по Москва . 31| 3518 |26.11.2023 Извънредно съвещание в МС заради лошото време . 28| 6137 |26.11.2023 Ген. Атанасов: Борисов каза: Сложете онова момче на БОП-а за шеф на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads