Реклама / Ads
95| 6276 |03.06.2013 НОВИНИ

Арест или 100 хил. лв. гаранция подготвя прокуратурата за Цветанов

.
Източник: Булфото
Арест или парична гаранция от близо 100 000 лева ще поиска прокуратурата във вторник за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.
 

Очаква се веднага след като подаде заявление за отказ от имунитета си утре, Цветанов да бъде повикан в Националното следствие за повдигане на обвинение и постановяване на мярка за неотклонение, съобщава "Стандарт", позовавайки се на високопоставен източник в държавното обвинение. Коя от двете мерки ще поиска държавното обвинение ще стане ясно във вторник. Причината е, че Цветанов се прибира от работно посещение в Брюксел. Още в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Цветанов ще даде за втори път имунитета си, след като завърши визитата си в Белгия.

Вече тече 14-дневният срок, който депутатът от ГЕРБ има за доброволен отказ от имунитета си. Ако все пак Цветанов не се откаже сам, то председателят на Народното събрание Михаил Миков ще трябва да подложи на гласуване в пленарна зала искането на главния прокурор за снемане на депутатския имунитет на Цветанов. Паричната гаранция от близо 100 000 пък от държавното обвинение обясниха, че се определя според доходите и имотното състояние на проверяваното лице.

"Стандарт" научи от депутати, че искането на главния прокурор за снемане на имунитета е входирано в секретното деловодство, тъй като съдържа класифицирана информация. Според депутати ставало дума за показания на двама свидетели, които са потвърдили, че Цветанов е давал устни разпореждания за неправомерно подслушване на политици и бизнесмени.

"Невинен съм и в крайна сметка истината винаги излиза. Още по време на кампанията заявих, че ще сваля имунитета си и го направих още в първия ми работен ден като депутат. Никога не съм си и помислял да разпореждам каквото и да било действие като вътрешен министър, което да противоречи на закона, защото винаги съм се водел само и единствено от него и интересите на държавата и гражданите", коментира тогава Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4991 |12.05.2013 72-часов арест за нападателя в дома на Ив. Костов . 21| 5202 |09.05.2013 Сергей Станишев: Единствената гаранция за промяна е гласуването за БСП . 6| 5037 |07.05.2013 Лидер: Икономическият растеж е единствената гаранция за просперитета на българите . 0| 5139 |06.05.2013 Арестуваха Президента и Испанеца за банков обир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads