Реклама / Ads
0| 5536 |25.08.2009 НОВИНИ

Арестуваха банда, точила банкови сметки в Европа

.
Български и кипърски антимафиоти разкриха при съвместна операция престъпна група, която се е занимавал с изработка и разпространение на фалшиви документи, банкови карти и печати.
 
Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неистински документи, банкови карти, печати, пари и др. са иззети вчера по време на спецоперацията от три адреса в София. Акцията е предприета след задържането на двама българи в Кипър в началото на юни и последвало разследване на престъпната им дейност, продължило със съдействието на Европол

Разплитането на престъпната банда започва след задържането на 5 юни т.г. в рамките на международна операция между МВР на България и Кипър в гр.Пафос на двама криминално проявени български граждани - И.Л., на 62 г. от Нови Искър и А.В., на 36 г. от София. При залавянето им тогава са открити фалшиви банкови карти, скимиращи устройства, преносим компютър, както и фалшив документ за самоличност със снимка на А.В.

В хода на извършената проверка е осъществен активен информационен обмен по линия на “Европол” и е предприета оперативно-издирвателна работа. Като продължение на международната полицейска операция вчера служители на Дирекция ”Противодействие на организираната и тежката престъпност” пристъпили към действия по разследване за събиране на доказателства, с цел предотвратяване и пресичане на дейността на участниците в престъпната структура, занимаваща се с клониране, търговия и измами с електронни платежни инструменти, документи за самоличност, неистински парични знаци и общоопасни средства.

Действията са осъществени под ръководството на Софийската градска прокуратура. Проверени са три адреса в София, където след претърсване са открити и иззети уличаващи предмети и вещества: газов револвер, пригодено за стрелба с бойни муниции на принципа “змийско око”; стъклено шише 200 млл с живак с приблизително тегло около 1,5 кг, което предстои да бъде предадено за експертиза. Открити са също голямо количество печати включително на общинска администрация, държавна служба, чуждестранна емиграционна служба, търговска верига, неистински банкови карти на известни международни картодържатели; неистински чуждестранни документи за самоличност.

При претърсването вчера антимафиотите попаднали и на неистински парични знаци, сред които банкноти с номинал 50 щатски долара и по 100 долара, а също евробанкноти с номинал 50, по 100, по 200. Намерени са и пътнически чекове с номинал 100 щатски долара – седем на брой. Спецполицаите иззели и компютърна конфигурация, както и голямо количество оптични дискове.

Предстои съвместно с европейските партньори разследващите в България да уточнят местата, където са били монтирани скимиращи устройства, ощетените собственици, общият размер на неправомерно изтеглените суми, както и издирването на други съучастници на територията на ЕС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4593 |21.08.2009 Завишени са сметките за парно в София . 4| 4615 |10.08.2009 Арестуваха алчна гадателка, искала 100 хилядарки . 0| 4574 |07.07.2009 Арестуваха македонски ексминистър с БГ паспорт . 8| 4984 |06.07.2009 Арестуваха зам.-министър за търговия с гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads