Реклама / Ads
35| 5943 |28.06.2012 НОВИНИ

Арестуваха митническия шеф Фози при спецакция "Цигараджиите"

.
При специализирана полицейска операция "Цигараджии", реализирана на територията на София и Варна, е задържана организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари, съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

"Групата е реализирала нелегален трафик на цигари в обем от над 22 000 000 къса през 2011 г. Със задържането на групата са предотвратени щети на държавния бюджет за над 8 милиона лева, по предварителни изчисления. Четирима души са задържани в София, а едни от групата е задържан във Варна. Шестият член на групата в момента е з затвора за излежаване на присъда, но през 2011 г. е участвал в реализирането на престъпните схеми”, заяви министър Цветанов.

Министърът на вътрешните работи каза, че единият от задържаните е именит митнически служител, уволняван от работа, но връщан от съда. Митничарят е известен с прякора Фози и се ползвал с определени политически протекции. Задържан е и крупен варненски бизнесмен.

"Количеството контрабандни цигари, вкарани по схемата, са съотносими и съизмерими с количествата задържани цигари в промишлената зона на Варна от май 2011 г., както и с тези, задържани при специализирани полицейски операции в Герман, и в промишлената зона на Равно поле", заяви министър Цветан Цветанов.

При обиските и арестите са открити множество мобилни телефони, като само в митническия пунктов началник са открити повече от 10 мобилни телефона, а в друг член на групата – над 20. Открити са също и списъци с количества и сметки за извършваната дейност.

Процесуално-следствените действия продължават.

Георги Владимиров-Фози беше назначен за началник на Митнически пункт Олтоманци със заповед на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов от 9 февруари тази година. Така беше изпълнено решението на Върховния административен съд, с което Фози се възстановяваше на длъжността "началник на митнически пункт". "Приоритет в работата ми ще бъде пресичане на вноса на контрабандни цигари от Сърбия", заяви тогава Фози. Преди това Владимиров бе началник на Митнически пункт Гюешево от 2001 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5470 |13.06.2012 Евакуираха блок и арестуваха мъж заради склад за взривни вещества . 5| 8015 |09.06.2012 Още един българин арестуваха в "Кокаинови крале" . 17| 9371 |10.05.2012 Арестуваха Таки . 6| 11537 |05.04.2012 Арестуваха лихваря-бияч Доневио от Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads