Реклама / Ads
0| 3265 |13.06.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Дестабилизацията на политическата обстановка у нас е победа за руснаците

.
Атанас Атанасов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Дестабилизацията на политическата обстановка в България е някакъв вид победа за руснаците. Това заяви ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“. По думите му дестабилизацията на политическата сцена в страната обслужва руски интереси.
 

„Голяма част от ефектите на войната върху Европа, и съответно върху България, дават своето отражение. Русия има интерес да бъде пробита евроатлантическата общност и най-слабото звено се оказа България. Някои от играчите, които участват във вътрешнополитически аспект може и да не си дават сметка за това“, заяви той пред Нова телевизия.

 

Според него темета за Република Северна Македония е менажирана от руските агенти у нас. Тази карта била абсолютно алиби - отзад се крият други интереси. Каквото и да се говори става дума за пари.

 

Атанасов обаче бе категоричен, че ще се опитат да запазят това правителство.

 

„Утре ще има заседание на партията и детайлно ще обсъдим обстановката в страната и нашето поведение. Слави Трифонов говори от свое име - не може заради егото му да се излагат на опасност интересите на България. Настоящото правителство е изключително полезно за страната. Трябва да се опитаме да го задържим. Трябва да се търси подкрепа за него, но и лидерско отношение на ПП и ръководителите й“, поясни той.

 

„Много е важно да съществува това правителство с мнозинство от парламента, за да можем да получим пари от ЕС. В тази обстановка трябва да има правителство с евроатлантическа ориентация“, добави Атанас Атанасов.

 

„Има риск в България от преформатиране на политическото пространство - това не трябва да се допуска. Има първа сила, която би трябвало да проведе разговори със сегашните си партньори и с опозицията. От ИТН се гласят да вземат мандат и той да бъде поет от Николай Василев. Трябва разум при управлението на парите. Аз имам доверие на финасовия министър, бюджетът е в добро състояние“, коментира още съпредседателят на „Демократична България“.

 

На въпрос ще работят ли с ДПС и БСП, ако се стигне до нови избори, той отговори: „Ако получим мандат за съставяне на правителство ще видим дали ще работим с ДПС и БСП. Не ме карайте да слагам каруцата пред коня“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4463 |12.06.2022 Ген. Атанасов: ГЕРБ и ДПС са готови на правителство тип ”Беров”, ИТН ще иска третия мандат . 0| 3813 |11.06.2022 Атанас Славов, ДБ: Правителство на малцинството няма да продължи дълго . 0| 3658 |10.06.2022 „Възраждане“ предлага Бойко Атанасов за шеф на КПКОНПИ . 0| 5291 |09.06.2022 Атанас Атанасов, ДБ: Каквото и да ви говорят, да знаете, че става въпрос за пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads