Реклама / Ads
31| 10233 |10.12.2015 НОВИНИ

Бабикян за Фрог: Борисов има абсолютно участие в кадруването в съдебната власт

.
Арман Бабикян
Сигурността на Борисов след откровенията на Христо Иванов е застрашена само имиджово. От мъжествеността на бившия вече правосъден министър зависи дали ще продължи да разкрива истини. Това коментира пред Фрог нюз политологът Арман Бабикян.
 

Днес Иванов заяви, че Борисов му бил наредил неговата дейност да бъде съобразявана с главния прокурор Сотир Цацаров. Борисов много лесно ще се измъкне и откровението на Христо Иванов ще се задуши от правителствената пропаганда.

 

Съдебната власт се състои от прокуратурата, която е държана от друга партия и Борисов уж няма накъде... С наивната му поза, че от него нищо не зависи и се налага да се съобразява с множество фактори, ще излезе от положение. Според мен, министър-председателят има абсолютно участие в кадруването в съдебната власт, включително и при избора на главен прокурор.    

 

Не разбрах защо спряха протестите срещу Цацаров преди няколко месеца. Не е ясно, защото във властта в момента са хора като Румен Петков, Георги Първанов – хора с агентурни имена, Патриотичния фронт... Асен Гагаузов се грижи за газовата връзка с Гърция. Така и не можах да разбера как така златният пръст на „Атака” се оказа по-лош от златния пръст на Патриотичния фронт. Не виждам драматична разлика. Не можах да разбера как всичко това беше преглъщано през това време и защо нямаше протести. Каква беше разликата между онзи модел, който беше наречен КОЙ и този модел?! Не виждам разлика между правителството, взело 1 милиард заем, и това, взело почти 21 милиарда.

 

Историческият компромис не се случи през лятото, а преди 13 месеца, когато беше сформирано това правителство. Тези, които бяха водачи на протеста и попаднаха в парламента, решиха да се сдружат с мафията, за да се борят с друг клон на мафията. 

 

В нашата страна проблемите са много по-тежки от лелеената съдебна реформа. Деветдесет на сто от финансовите ресурси са съсредоточени в един ограничен кръг от хора, огромна част от медийния ресурс - също. Изборите тази година показаха как се прави вот с подмяна на протоколи. Беше атакувано едно основно конституционно право – правото на избор. Стана драматична подмяна на вота. Сега ГЕРБ имат много по-малко мандати, но с много повече власт в сравнение с 2009 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 12129 |10.12.2015 Скандално във Фрог: Ненчев забрани сбогуване с МиГ-21 . 22| 10100 |10.12.2015 Христо Иванов: Борисов ми каза, че ще се случат само неща, съгласувани с Цацаров . 7| 4593 |10.12.2015 Борисов играе мач, докато тече гласуването на промените в Конституцията . 11| 5052 |09.12.2015 Цачева: Борисов не е искал оставката на Иванов, радвал му се е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads