Реклама / Ads
32| 8885 |13.03.2023 НОВИНИ

В Бахмут Украйна получава подкрепа от обучени в Европа бойци

.
Един от командирите на подразделение на украинските въоръжени сили Денис Ярославски заяви , че ”Бойците чакат братята, които в момента преминават обучение, да дойдат на помощ от Европа”. Ярославски уточни, че очаква бойци, които са преминали през обучение от 3-4 месеца в Европа.
 

"Всички очакваме тази група да се притече на помощ и можем да разширим гърлото на котела", заяви той.

 

Ярославски подерта, че ситуацията в Бахмут може да повтори тази в Дебалцево през 2015 г., при която всички маршрути бяха прекъснати и изтеглянето на 2000 войници и техника бе застрашено. Тогава, преди 8 г., украинските сили напуснаха Дебалцево, градче между Донецк и Луганск и се отправиха точно към Бахмут.

 

„Сега в Бахмут има битки директно по улиците. За всяка сграда. След седмица и половина врагът успя да премине 1,5 км навътре в Бахмут от Ягодное. Трудно е да се запази всеки дом, всеки частен имот. Голямата опасност е в това, че ширината на котела сега е малко над 4 км. ", каза Ярославски, цитиран от УНИАН.

 

Руснаците се опитват да прекъснат логистиката на украинските въоръжени сили. "Без логистика няма нищо - нито ротация, нито транспортиране на боеприпаси. Врагът разбира това и се опитва преди всичко да съкрати логистиката. Ние разбираме, че може да има повторение на Дебалцево. Ние стоим - това е нашият дух “, обясни военният.

 

В град Бахмут и околностите му от няколко месеца се водят тежки битки. Украински воини бранят града-крепост. Според ISW руските военни и наемници на ЧВК Вагнер продължават атаката. Президентът Владимир Зеленски заяви, че украинците са решени да не предават града.

 

В същото време министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви пред германското издание "Билд ам зонтаг", че недостигът на боеприпаси е проблем номер едно за опитите на украинските сили да отблъснат руската инвазия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3334 |12.03.2023 За по-малко от седмица: Руските сили са загубили над 1100 души в боевете за Бахмут . 1| 9435 |12.03.2023 Ето коя е фирмата спечелила най-много от началото на войната в Украйна . 14| 3565 |12.03.2023 На фона на ожесточените руски атаки: Украйна готви контраофанзива в Бахмут . 18| 3994 |12.03.2023 Москва бди над най-богатите, използва малцинствата за войната в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads