Реклама / Ads
23| 4473 |16.06.2021 НОВИНИ

Байдън и Путин се договориха: Посланиците се връщат съответно в Москва и Вашнигтон

.
Джо Байдън и Владимир Путин Източник: БГНЕС
Посланиците на Русия и САЩ да се завърнат съответно в Москва и Вашнигтон. За това са се договорили Джо Байдън и Владимир Путин на срещата на върха. Три часа и половина продължи срещата им. И от Кремъл, и от Белия дом потвърдиха края на преговорите.
 

На излизане Джо Байдън е вдигнал палец нагоре - знак за успех, преди да се качи в лимузината си и да отпътува от вила "Ла Гранж".

 

Във вила „Ла Гранж“ двамата президенти позираха пред журналистите на фона на библиотека, от двете им страни стояха съответно държавният секретар Антъни Блинкън и външният министър Сергей Лавров, а по средата стоеше голям глобус.

 

На пресконференция Путин заяви още: „Започнаха консултации по всички комплексни въпроси на взаимодействие по дипломатически път. Там се натрупаха много въпроси. Беше ми показано, че американската страна иска да бъдат намерени решения. Що се отнася до Украйна - тази тема влезе в задънена улица. Не мога да кажа много подробности. Но президентът Байдън е съгласен, че решението на кризата в Украйна е в прилагането на Минските споразумения“.

 

Обсъждано е как да се възпрепятства разработването на ядрен арсенал от Иран -  нещо, което е в интерес и на Русия, и на Съединените щати, заяви Джо Байдън.

От изявленията на двамата президенти става ясно, че по кризата в Украйна ще се придържат към прилагане на Минските споразумения, а за Беларус няма никакво съгласие.

 

На първо място Джо Байдън постави човешките права и каза: „Направих това, за което съм дошъл – първо, да определим практическите сфери, в които нашите държави могат да постигнат нещо в името на общите интереси и интересите на света; Второ - да комуникирам директно за американските действия в защита на жизненоважните ни интереси и на съюзниците ни. Трето - ясно да кажа приоритетите и ценностите ни, за да ги чуе директно от мен. Трябва да ви кажа, че тонът на цялата среща беше добър, позитивен. Нямаше резки движения“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3116 |16.06.2021 Светът гледа към Женева и първата среща между Байдън и Путин . 8| 3771 |15.06.2021 Байдън и Радев са се срещнали за кратко в Брюксел . 8| 3619 |10.06.2021 Байдън с предупреждение към Путин в началото на европейската обиколка . 4| 13446 |09.06.2021 Иво Сиромахов: Тия дни Бойко звъннал на Путин, за да го пита за кучето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads