Реклама / Ads
3| 4276 |06.01.2024 НОВИНИ

България отбелязва Богоявление. В чии ръце отиде кръста?

.
България отбеляза Богоявление с тържествени ритуали в цялата страна. 18-годишен младеж извади от водите на Черно море богоявленския кръст. В столичното ез. “Дружба” пък 83-годишен мъж бе най-възрастният участник. 
 

Двадесет и осем годишният Йордан Йорданов, който работи като автомонтьор, извади Богоявленския кръст от водите на Шуменското езеро, предават от БТА. В студените води на езерото се хвърлиха повече от 20 мъже. 

 

Дванадесетокласникът Кристиян Дочев извади кръста от водите на река Дунав на Богоявление във Видин. В Русе пък 23-годишен финансист се върна от Англия, за да се втурне за богоявленския кръст. 12 млади мъже на възраст между 18 и 36 години скочиха в реката. Ученик на 17 година извади кръста от водите на река Дунав край Лом. В ритуала участваха 13 млади мъже от града. 

 

Двама извадиха Светия кръст на Богоявление от морските води в Каварна - Григориан Жеков и Симон Михайлов. 23-годишен младеж извади кръста от водите в Балчик. В Созопол кръстът се счупи на две - първата половина извади 31-годишният Станислав Христов. Докато мъжът плува, за да спаси кръста, той се чупи на две и една половина успя да хване и Никола Бобчев.







Дванадесетокласникът Мартин Мирчев извади Богоявленския кръст от река Тунджа в Елхово. Богоявленският Кръст беше изваден от 22-годишния Георги Атанасов в Ямбол.

 

Двадесетгодишният Валентин Сурталов извади кръста от морските води край къмпинг “Добруджа” в Шабла. Валентин е стигнал до кръста пръв от шестимата, скочили в морето.

 

39-годишният Димитър Куманов извади кръста от ледените води на река Марица в Пловдив. Около 50-60 души чакаха с нетърпение Пловдивският митрополит Николай да хвърли осветеното разпятие. Димитър успя да го извади за секунди и да го вдигне гордо.

 

Хвърляне на кръста имаше и в Пазарджик, където десетки младежи участваха в неговото спасяване във водите на Марица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4580 |06.01.2024 Цената на газа в хъб “Балкан” поевтинява . 3| 4459 |06.01.2024 Отделят трамваите на бул. “Цар Борис III” заради ръст на катастрофите . 10| 5741 |06.01.2024 Намериха Севернокорейска ракета в Украйна . 6| 4637 |06.01.2024 Владета Янкович: Вучич е по-изкусен манипулатор и от Милошевич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads