Реклама / Ads
0| 2906 |21.04.2022 НОВИНИ

България води разговори с Италия по създаването на многонационалната бойна група

.
България води разговори Италия да поеме ролята на рамкова държава по създаването на многонационалната бойна група, обяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.
 

Ако те се съгласят, ще бъдат дислоцирани на полигона Ново село. Адмирал Евтимов и председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер наблюдаваха демонстрации на способности на многонационалната бойна група на полигона Ново село. В учението участва и рота „Страйкър“ на американската армия, уточни БНР.


До месец ще стане ясно дали ще има италианска група, каза адмирал Ефтимов и допълни, че първи се очаква да пристигнат британски военни. 

 

"Италианският контингент ще бъде настанен тук и ще продължим подготовката по асемблирането на тази група. Към тази група ще има придадено и българско формирование. Ще продължи и подготовката и на тази бойна група, която направихме и както казах, нивото ни е да имаме многонационална бригада под българско командване на наша територия", каза началникът на отбраната..

 

Адмирал Евтимов коментира възможностите за отдаване на техническа помощ за защитни цели на Украйна, ако парламентът даде мандат на правителството да направи това.  

"Ако се вземе политическо решение, ще бъде изпълнено така, без да се нарушава боеготовността на българската армия". 

 

Адмирал Роб Бауер коментира, че отпускането на каквато и да помощ за Украйна е суверенно решение на всяка страна: "Украйна е пределно ясна в това, което иска и помощта е не само военна. Така, че много важна е комплексната помощ, която и се осигурява от всички съюзници, както и държавите извън Алианса, тъй като голяма общност от държави осигурява помощ на Украйна".  

 

Адмирал Бауер коментира още, че не знае дали Мариупол е паднал, но ако Русия навлезе в територия на държава от НАТО, това ще е прекрачване на червената линия и Алиансът ще трябва да реагира. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 37803 |21.04.2022 Елена Поптодорова пред Фрог: Трудно мога да си представя по-унизително и обречено състояние за България . 0| 11792 |21.04.2022 Люба Кулезич: Краят на Путин ще e начало за България . 0| 2967 |21.04.2022 Генчовска в Загреб: 12-вековното приятелство между България и Хърватия продължава . 0| 42636 |21.04.2022 Аламанов: България е голяма държава и няма да я оставим на малки хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads