Реклама / Ads
0| 5310 |20.03.2007 НОВИНИ

Българинът не проявява силен интерес към изборите за евродепутати

.
65% въобще няма да гласуват, сочи изследване на агенция "Барометър инфо"; избирателите на основните партии се запазват като процент, БСП спада с един процент, ГЕРБ се качва с 1,5%.
 
 
снимка Вяра Йовева65% от имащите право на глас в страната няма да гласуват на изборите за евродепуатати. Агенция "Барометър инфо" изследва нагласите за участие в изборите за евродепутати. Бъдещите гласоподаватели на ГЕРБ за евроизборите са се увеличили от 7,5% до над 9%. Увеличението на симпатизантите се отчита спрямо първото проведено анкетно проучване през месец февруари. Симпатизантите на ГЕРБ са нарастнали, тъй като проучването е направено само два дни, след като партията сключи споразумение за общи действия с ВМРО. Избирателите на останалите партии са се запазили като процент. Спад с 1% се наблюдавал само при БСП. Това, което може да се каже за всички партии, с изключение на ГЕРБ е, че всички са свити до своите твърди избиратели. Като причина за това се посочва, че все още не е започнала предизборната кампания. Избирателите на ДПС не се увеличават, а привържениците на другите партии не участват в изборите.
В проучването на агенцията са включени 909 души от няколко областни града на страната - София, Пловдив, Русе, Търговище, Варна и Плевен. До 20 май, когато ще се състоят изборите, ще бъдат проведени още две изследвания.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6360 |25.04.2007 Нов съюз ще защитава интересите на охранителните фирми . 0| 5881 |03.05.2007 Когато силен гръм удари, как ехото вибрира в парламентарните кулоари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads