Реклама / Ads
26| 7980 |31.01.2013 НОВИНИ

Българите ще могат да работят в Англия от 1 януари 2014 г.

.
Тотю Младенов
Грешката с депутатските и министерски заплати била коригирана. Продължават усилията да се намали безработицата при младите хора; управляващите искали минималната работна заплата да расте по-бързо.
 

В две посоки се върви за разрешаване на проблема с ВМЗ-Сопот: полагат се усилия за възстановяването на завода, а частният бизнес от региона наема на работа оръжейниците, обясни по НТВ министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Ще има индивидуални консултации с работниците от завода, ще се предостави възможност на всички служители, които искат да се преквалифицират.
 

Заплатите на оръжейниците, ако сменят работното си място, зависела изцяло от частниците. Ако се налага хора да пътуват, има различни алтернативи, за да не вадят пари от джоба си за това. Една от тях е оперативна програма към МТСП, обясни Младенов и добави, че всичко вече зависи от самите хора.
 

През тази година държавата ще положи усилия да намали безработицата при младите хора, като това ще стане с оперативни програми. Чрез тях работа може да си намерят и хора, на които им остават няколко години до пенсия. Размерът и периодът на получаване на майчинските са обвързани с осигуряването. България е рекордьор по продължителност на майчинство. Най-правилно е майката да сключи договор с НОИ и да каже как иска да си получава майчинските, обясни Младенов.

За депутатските и министерските заплати, които бяха увеличени, Младенов каза, че грешката вече била коригирана. Все пак, че в България наистина се е тръгна от много нисък праг на минималната заплата, управляващите също искат тя да расте по-бързо, обясни министърът.

Българите ще могат да работят в Англия от 1 януари 2014 г., опитите на Англия да осуети правото им са недопустими, каза социалният министър

по повод на кампанията във Великобритания срещу отварянето на трудовия пазар за българи и румънци. В страната все по-често се чува тезата, че либерализацията трябва да бъде отложена с още няколко години. Страхът на англичаните е, че стотици хиляди емигранти ще се възползват от социалните преференции там и ще продават евтино труда си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5383 |29.01.2013 Българите-врагове във Великобритания, за да спадне напрежението . 80| 5920 |27.01.2013 Костов зове българите да не оставят съдбата си на улицата . 53| 6356 |27.01.2013 К. Парамов: 850 000 роми не работят нищо всеки ден . 26| 7643 |23.01.2013 Азис защити Доган: Няма оправия с българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads