Реклама / Ads
19| 10064 |31.10.2009 НОВИНИ

Бащата на Илия Павлов: Конкуренцията стои зад убийдтвото на сина ми

.
Павел Найденов
Бащата на бизнесмена Илия Павлов - Павел Найденов гостува на Люба Кулезич в рубриката “Рулетка” на предаването “Станция Нова”.
 

“Поканихме Павел Найденов не заради жълтенията, а заради възможността да разискваме едно от кървавите убийства на прехода”, съобщи в самото начало Люба Кулезич.

Още в първите минути на разговора бащата на покойния Илия Павлов отрече да е имал каквито и да било подозрения към снаха си Дарина и заяви: “Аз не съм човекът, който може да посочи с пръст този или онзи, който е извършил престъпното деяние. Казвал съм, че има версии или слухове. Други са тези, които трябва кажат кой е извършителя на убийството.”

Според г-н Найденов всяка една от версиите за убийството на сина му е възможна истина, но в службите ни няма достатъчно хора, които да разследват подобни случаи. Те нямат и агенти на прикритие в различни големи групировки, от коиито биха могли да узнават какво се замисля там по линия на конкуренцията.

Това Павел Найденов заяви по повод негово интервю, публикувано във в. "Галерия", в което бил посочил като евентуален поръчител съпругата на създателя на "Мултигруп" - Дарина Павлова. Той отхвърли това твърдение  и призна, че разговорът с журналистът се е водел около слуховете и предположенията и той просто е потвърдил, че такива има много, а не че твърди конкретно нещо.

По време на участието си в предаването “Станция Нова”, бащата на Илия Павлов заяви още, че е направил всичко необходимо да подпомогне разследването, че се е консултирал със служби като “Интерпол” и e изразил готовност за максимално съдействие от негова страна. Отрече обаче да води частно разследване, каквото, според него в България е невъзможно да се реализира.

На въпроса на Люба Кулезич дали убисйтвото на Илия Паволов е политическо или битово, бай Павел отговори: “Убийството на Илия Павлов не е политическо, а по-скоро е от конкурентите му.”

Що се отнася до бързо натрупаното богатство на покойния бизнесмен, баща му заяви, че в него няма нищо непозволено от законите, че всички задължения към банките са изпълнени и че синът му е следвал родителския пример на успял частен бизнесмен и затова е натрупал бързо стабилен капитал, за който много хора му завиждали.

“Беше много самонадеян, защото беше твърде млад, когато тръгна нагоре. Но аз много пъти съм му говорил да не се главозамайва”, сподели бай Павел в разговора.

Павел Найденов сподели още, че наследството на Илия Павлов е справедливо разпределено във фамилията. Така пожелал синът му приживе, написвайки завещание по американски модел.

Бащата на убития бизнесмен от “Мултигруп” отрече твърдението, разпространено преди време в български и чужди медии, че Хилъри Клинтън върнала предложените от Дарина Павлова 1000 долара за благотворителност заради престъпната слава около “Мултигруп”. Според него причините за отказа са съвсем различни, иначе защо американските власти биха дали гражданство на Дарина и синът му Илия.

В заключение Найденов каза, че не е човек, който търси конфронтация и би се сдобрил със снаха си Дарина Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8933 |20.10.2009 Нищо не мога да направя…, отрони бащата на похитеното момче . 6| 5232 |31.08.2009 Цв. Цветанов: Премахваме конкуренцията ДАНС - МВР . 18| 6023 |21.08.2009 Бащата на Павел: Имам записи как го отвличат . 5| 5600 |21.04.2009 Бащата на убиеца от „Позитано” се отказва от партийни и държавни постове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads