Реклама / Ads
5| 3198 |17.05.2021 НОВИНИ

Бетономорие: Има ли нарушение на ”Смокините - север”?

.
Източник: БГНЕС
Нова страница към безкрайната иначе сага “Бетономорие” отново създаде съмнения относно процедурите за отдаването на концесии. Български плаж, бетон и багери попаднаха в центъра на общественото внимание за пореден път.
 

Става дума за Южното Черноморие и плаж “Смокини-Север”. Заради бетонни късове институциите започнаха проверка. На място бяха изпратени екипи на Министерството на туризма и РДНСК заради започналите там строителни дейности по изграждане на два обекта. Точно зад табелата “Защитени дюни“ има разположени около 50 бетонни куба, които трябва да бъдат поставени в основата на бъдещия обект.


От община Созопол кметът Тихомир Янакиев заяви пред Българското национално радио, че няма издадени никакви документи и разрешителни за монтаж на временни обекти на плажа. Концесионерът Иван Алексиев е внесъл в общината схемите на плажната ивица, които вече са одобрени от Министерството на туризма, но трябва да бъдат разгледани днес или утре от общинската администрация.


Днес на плажа се монтират чадъри. Те ще бъдат 90 и ще бъдат разположени нагъсто един от друг.


Министерството на туризма не откри нарушения. Същите констатации са направили от регионалната дирекция за национален строителен контрол. Фирмата-концесионер на плажа очаква до края на седмицата да получи одобрение за монтаж на новите два обекта.

 

Плаж "Смокините - север" не попада за пръв път в обсега на общественото внимание. В средата на миналия месец фирмата-концесионер бе глобена с близо 4 хиляди лева (5% от годишното концесионно възнаграждение за 2021 г.) заради разораването на плажната ивица. Проверката бе възложена от бившия вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова след публикации за багери в дюните на плажа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 12806 |27.10.2020 Цвета пак доказа, че е ПКП – кани наблюдатели за изборите в нарушение на два закона . 11| 7518 |13.10.2020 Ченалова: Действията на служителите на ГДБОП са тежко нарушение на основни човешки и конституционни права . 31| 12325 |30.07.2020 Тошко Йорданов със сигнал за нарушение: Членовете на ЦИК са си плащали наем на жилища от бюджета на Комисията . 8| 6321 |20.07.2020 Клип във Фейсбук показа как столични ченгета спират патрулката в нарушение, за да обядват в ресторант /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads