Реклама / Ads
0| 2431 |24.03.2024 НОВИНИ

Без изненада: Байдън и Тръмп спечелиха първичните избори в Луизиана

.
Американският държавен глава Джо Байдън (вляво) и експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп (вдясно) Източник: БГНЕС
Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият държавен глава Доналд Тръмп спечелиха първичните избори в Луизиана в събота, като събраха още делегати, след като вече бяха спечелили партийните си номинации, съобщи Асошиейтед прес.
 

Действащият американски лидер се яви и на първичните избори на Демократическата партия в Мисури, чиито резултати се очаква да бъдат обявени едва през следващата седмица.

 

Нито една от надпреварите не беше напрегната. Байдън и Тръмп вече победиха основните си конкуренти. Но първичните надпревари все още се следят внимателно от специалистите за избирателна активност и признаци на протестни гласове.

 




По отношение на Байдън някои либерали регистрират възмущението си от войната на Израел срещу Хамас след атаката на радикалната групировка на 7 октомври. Властите в Газа съобщават за повече от 30 000 души, две трети от които жени и деца, убити, откакто Израел започна офанзивата си. Протестното движение, започнато от арабските американски общности в Мичиган, се разпространи в няколко други щата.

 

Тръмп е водеща фигура в своята партия и си осигури трета поредна номинация на републиканците. Но експрезидентът е изправен пред несъгласието на хора, които се притесняват от огромната правна опасност, пред която е изправен, или критикуват мандата му в Белия дом, който приключи малко след бунта на 6 януари, организиран от неговите поддръжници и подхранван от фалшивите му теории за изборни измами.





Първичните избори в събота бяха първото партийно ръководено от Демократическата партия на Мисури президентско състезание, откакто през август 2022 г. влезе в сила нов закон. Междувременно първичните избори в Луизиана се провеждат почти четири години, след като щатът беше първият, който отложи провеждането на първични избори заради пандемията от COVID-19.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5251 |24.03.2024 Русия нанесе въздушен удар по Киев рано в неделя . 0| 2691 |24.03.2024 Прекрасна неделя: Слънчево време, температури скачат до 17° и 22° . 5| 2862 |24.03.2024 Зеленски: Този подлец Путин мълча 24 часа - мислеше как да обвини Украйна . 9| 3051 |24.03.2024 ISW: Путин впрегна целия държавен апарат, за да припише атентата на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads