Реклама / Ads
20| 5157 |14.05.2013 НОВИНИ

Безлов: За да управляват, ГЕРБ биха жертвали Цветанов

.
Тихомир Безлов
Има всички предпоставки да се състави правителство, въпросът е какво ще е то. Що се отнася до коалицията между ГЕРБ И Атака, това е политика и всичко е възможно, но по-скоро ГЕРБ ще остане в политическа изолация.
 

Това заяви журналистът Емил Спахийски по повод резултатите от парламентарните избори, проведени на 12 май.

Тихомир Безлов от Център изследване на демокрацията е на мнение, че ще има програмно правителство, което ще е подкрепено от Атака. Като става дума за ДПС и Атака. Има рискове, но те не са само в партията на Волен Сидеров. Интересен е въпросът дали може да се акумулират достатъчно качествени лица, защото ако има едни слаби и непознати министри  - кредитът на доверие на хората е много нисък и те ще излязат отново по улиците.

Икономистът Владимир Каролев  е на мнение, че може да има правителство с премиер Пламен Орешарски. „Аз съм раздвоен 50:50. 50% - да има правителство с премиер Пламен Орешарски. Ако това правителство стане, според мен ще има добри министри, защото БСП знае, че те поемат огромен риск, подкрепени от ДПС и със сигурност от „Атака", официално или неофициално. Има и вероятност ГЕРБ да имат 120 депутата с "Атака". Но според мен е ясно, че няма да има правителство на Сидеров и Борисов.  Доброто нещо е, че няма да има ляв завой, каза той.

Попитан дали ГЕРБ ще издържи в опозиция Спахийски заяви, че може да им се случи това, което те правеха с Тройната коалиция - да се вадят разкрития след разкрития и тогава това правителство ще има дълъг живот. Може да се вкара някой политик в затвора, за да се нахрани интереса на хората. Каролев му реплекира с думите: Дано това да не се случва с тази цел.

ДПС попадна под натиск от Ердоган, защото Турция смята, че по този начин се капсулира турското население в България и никой не иска да прави правителство с ДПС, смята Безлов. Той заяви, че за да управляват ГЕРБ биха се съгласили на една жертва - Цветанов, но това няма да е на този етап.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7094 |14.05.2013 Коритаров: Само триъгълникът ДПС, “Атака”, ГЕРБ има потенциал за стабилност . 39| 7330 |13.05.2013 Алгафари: ГЕРБ - БСП 7:0 . 26| 4650 |13.05.2013 99,27% обработени протоколи: ГЕРБ - 30,74 %, БСП - 27,6 % . 32| 5619 |13.05.2013 Окончателни резултати във Варна: ГЕРБ са първи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads