Реклама / Ads
4| 2961 |23.11.2022 НОВИНИ

Валери Григоров: МВР е в клинична смърт

.
Валери Григоров
Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.
 

Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”. Това заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров в ефира на NOVA.

 

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца, каза от своя страна Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

 

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, поясни той.

 

Според него полицаите имат твърде малко правомощия у нас.

 

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

 

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти. Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

 

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 21990 |20.11.2022 Валери Йорданов: На Александър Морфов му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш . 25| 6310 |13.11.2022 Валери Симеонов: Оградата е изградена добре, в бургаско и невестулка не може да мине . 1| 2994 |04.11.2022 Валери Йорданов за загиналите полицаи от Бургас: Нарушена е триадата: визия-комуникация-действие . 0| 3256 |02.10.2022 Асен Григоров: Срамът е за всички нас - общество, медии…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads