Реклама / Ads
8| 4025 |20.03.2020 НОВИНИ

Бизнесът се активира - помага с парични дарения на болници

.
Източник: pixabay
Все повече компании обявяват, че правят дарения на болници в опит да помогнат за овладяването на разпространението на коронавируса. Средствата, предназначени за закупуване на оборудване и възнаграждения на медицинския персонал, са насочени към ”Пирогов” и ”Александровска болница”.
 

Ето някои от дарителите:

 

Търговската верига „Фантастико“ прави дарение от 200 хил. лв. за закупуване на дихателни апарати за УМБАЛ „Александровска“. Това е един от първите ангажименти, които компанията предприема във връзка с тревожните данни за разпространението на COVID-19 в страната, съобщават от дружеството.

 

УниКредит Булбанк дарява 100 000 лева на болница „Пирогов“, за да покрие възникналите извънредни медицински нужди. Това дарение следва усилията на УниКредит за справяне с пандемията COVID – 19 в Италия, където банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите.

Преди ден BILLA България обяви, че дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса в страната в рамките на благотворителната кампания „Заедно срещу коронавируса", инициирана от Българския Червен кръст. Акцията събира средства, с които да подкрепи усилията на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната ситуация, породена от разпространението на COVID-19.

 

Безвъзмездна помощ от близо 200 000 лв. към отделението за интензивно лечение в "Пирогов", където се лекуват болни от коронавирус, направи и мобилния оператор "Теленор". След консултация с ръководството на болницата, компанията е решила да дари необходимите средства за закупуване на 15 специализирани легла за интензивна грижа, 45 инфузионни помпи и 15 монитори, необходими за ефективната работа на отделението.

 

Шоуменът Слави Трифонов  също направи лично дарение от 100 000 лв. на медицинския персонал и санитарите в „Алесандровска болница“.

 

Припомням, че бизнесменът Ивайло Пенчев направи дарение, което му бе върнато от „Александровска болница“, заради поставеното от него условия служители на фирмата му да имат предимстви при използване на закупена с парите апаратура. По-късно Пенчев обяви, че средствата са приети от частни лечебни заведения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3584 |15.03.2020 Консулите ни помагат на българските шофьори на италиано-словенската границ . 4| 12874 |15.03.2020 Лекари-доброволци: Специализанти се връщат в България, за да помагат . 0| 3751 |15.03.2020 МВнР помага на блокирани българи между Сърбия и Хърватия . 13| 4884 |14.03.2020 Милосърдието на българина се активира и става все по-масово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads