Реклама / Ads
2| 3567 |25.12.2021 НОВИНИ

Благотворителният спектакъл „Българската Коледа“ ще се излъчи тази вечер

.
Тази вечер е традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента и неговата съпруга. Спектакълът ще бъде излъчен от 20 часа в ефира на Българското Национално радио и телевизия БТВ.
 

Целта и на тазгодишното издание на „Българската Коледа“ е да подпомогне лечението на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.


В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 19-ото издание на Българската Коледа.


„Кампанията ще се провежда през цялата година и тя е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и специално ще бъде насочена към децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение, защото вярваме, че комплексният подход, високотехнологичната апаратура, съвременните форми и методи на лечение намаляват съществено риска за нашите деца и увеличават шанса много деца да останат здрави и да запазят живота си“.


И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ се включват обичани български музиканти, съпричастни към каузата са известни журналисти и спортисти.


Послание отправят и признати лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от „Българската Коледа“ ще разказват за своите усилия и мечти.


18-то издание на благотворителната инициатива под патронажа на президента беше посветено на децата с тежки хронични заболявания.


„Благодарение на хилядите дарители и тази година, въпреки епидемичната обстановка, инициативата успя да събере 1 милион и 850 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 500 деца за лечение и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична апаратура“, каза Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3830 |21.05.2021 Р. Бимбалов: Мата Хари е спектакъл, важен колкото и това кой изяде фурмите. Но къде са пачките? . 28| 10816 |11.02.2021 Президентът: Нямам намерение да коментирам режисирания спектакъл за сина ми . 1| 4148 |23.12.2020 Благотворителният спектакъл „Българската Коледа“ ще е на 25 декември . 75| 15382 |10.07.2020 Моноспектакъл на Борисов: Пеевски го целят със снайпер, видях схемката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads