Реклама / Ads
67| 7583 |29.09.2012 НОВИНИ

Бойко Борисов: Как ще се придвижвам си е моя работа

.
Бойко Борисов в с. Ловнидол Източник: Mинистерски съвет
След като повече от 20 години водопреносната система на Севлиево не е била модернизирана и е имало огромни пропуски в управлението на града, правителството полага усилия, за да бъде решен проблемът с водната криза на територията на цялата община.
 
Това заяви премиерът Бойко Борисов след като заедно с министрите Делян Добрев, Мирослав Найденов и Лиляна Павлова посетиха с. Ловнидол.

„Теренът е тежък, затова търсим законов и бърз начин, за да съдействаме на хората. За смяна на водопреносната система и изграждането на язовир, по предварителни разчети ще са необходими около 70-80 млн. лв.”, обясни премиерът. Той подчерта, че е възложил ресорните министерства да проведат съвещания и разговори с кмета на гр. Севлиево, за да се намери ефективен начин и за финансирането на проекта.

Междувременно министър Павлова обяви, че е готова тръжната процедура за обходния път на Габрово и тунела под Шипка. Проектът вече е одобрен и индикативната стойност е 135 млн. лв., в които влиза обходът на Габрово, както и тунелът.

"През 2014 г. ще може да започне строителството под Шипка. Въпреки, че тогава средствата са много ограничени, наш приоритет ще бъде завършването на магистрала "Струма" в Кресненското дефиле, втори приоритет ще бъде Северна България и магистрала "Хемус" и трети приоритет това ще е именно тунелът под Шипка", каза Павлова.

"Ако трябва, ще го надзиравам с военен хеликоптер", допълни Борисов. "Досега те не са имали какво да надзирават, защото не са строили магистрали, аз сега трябва да ги надзиравам и така си пестя време. Как осигурявам моята сигурност - това си е моя работа". Така премиерът отговори на въпрос относно ползването на военни самолети. Той добави, че заплащането ще стане, когато му дойде времето.

„Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата. Десетки тонове наркотици сме задържали през последните месеци и как ще си осигурявам преминаването, защото виждате, че аз всеки ден съм в някой град или село, и трасетата, по които преминавам, как си ги осигурявам или кога ги прелитам и по какъв начин, не считам за нужно да уведомявам моите врагове предварително", категоричен бе Борисов.

Премиерът коментира, че данъкоплатците не са ощетени по никакъв начин: „Факт е, че ние 30 пъти повече усвояваме пари от еврофондовете. Данъкоплатците в България бяха ощетени, когато всички програми на Европейския съюз бяха спрени. Всички. А сега ние сме единствената може би държава в ЕС, която няма нито една спряна програма. И ние ги даваме тези пари на българските данъкоплатци".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 8944 |27.09.2012 Станишев към Борисов: Престани да лъжеш . 17| 7835 |27.09.2012 Бойко Борисов пред Евронюз: Ще се отървем от руската зависимост! . 59| 5708 |26.09.2012 Бойко Борисов минал на диета . 89| 5905 |24.09.2012 Борисов: Ще вдигнем заплатите на полицаите, но не сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads