Реклама / Ads
4| 8223 |09.11.2023 НОВИНИ

Болка, изгаряне и кървене. Изтеглят безалкохолни напитки от магазините в Хърватия

.
Няколко души се натровиха, след като са пили газирани напитки в Хърватия. От компанията Кока-Кола изтеглиха безалкохолни от магазините в страната, съобщават медиите в Загреб.
 

Вътрешно разследване е започнало и в Кока-Кола Австрия, където се намира заводът за бутилиране на напитката.

 

“Запознати сме с текущата информация от Хърватия, касаеща нашите продукти там, и сме предприели необходимите действия за гарантиране на обществената безопасност. Местните власти получават пълна подкрепа от колегите ни на място в хода на разследването", се посочва в официално становище от името на Coca-Cola HBC.

 

"Ние не осъществяваме внос и продажба на тези продукти в България и случаят не засяга напитките, продавани на нашия пазар", уточняват от там, като подчертават, че няма риск за българските потребители.

 

Санитарната инспекция в Хърватия забрани временно на търговските дружества да пласират напитките и им нареди да изтеглят съмнителните продукти заради опасност за общественото здраве. Има съмнение, че тези продукти не са безопасни, предупреждава инспекцията.

 

В Австрия, където се намира заводът за бутилиране на безалкохолните напитки съобщиха, че са изпратили пробите в независима акредитирана лаборатория за по-нататъшно изследване.

 

"Работим в съответствие с най-високите стандарти за качество и безопасност на храните, които се проверяват редовно от компетентните органи. Успоредно с това проведохме задълбочено вътрешно разследване, което не показа никакви проблеми в нашето производство. Освен това изпратихме проби в независима, акредитирана лаборатория за по-нататъшно изследване. Продължаваме да си сътрудничим с компетентните органи и да предприемаме конкретни действия за защита на нашите потребители", казаха от компанията Кока-Кола в Австрия.

 

Те добавят, че се надяват пострадалите бързо да се възстановят и са категорични, че властите в Хърватия имат пълната подкрепа по случая с разследването и изясняването на причината за инцидента.


През последните дни няколко души бяха приети в болници в Хърватия, след като пили газирани напитки. Те се оплакали от внезапна болка, изгаряне и кървене в устната кухина както и за променен вкус на напитката.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4509 |09.11.2023 Изслушват министър Йоловски в комисията по електронно управление . 1| 4381 |09.11.2023 Днес ще видим слънцето отново, чака ни по-малко дъжд . 13| 5714 |09.11.2023 ГЕРБ продължава да мисли за сглобката днес. Предстои втори опит НС да заработи . 1| 4653 |09.11.2023 Израел: Хамас изгуби контрол над северната част на Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads