Реклама / Ads
12| 8562 |28.01.2014 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Истерията срещу нас е неоснователна

.
Боряна Димитрова
Истеричната реакция след изследването ни се прави от хора без никакви професионални основания. Аз не бих рискувала репутацията на „Алфа рисърч”, ако не бях сигурна в резултатите от изследването ни.
 

Това коментира социологът Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч” пред Нова телевизия, след бурните реакции от тяхно изследване, което поставя на трето място АБВ по мандати на предстоящите Евроизбори. Тя изтъкна, че агенцията работи вече 14-та година. Много партии са работили с нас и никога не са били подвеждани. Ние работим изключително прецизно и точно, а грешките ни са под допустимата минимална грешка.

Изследването е направено 18 – 22 януари, около 10 дни след прословутата среща в НДК, след това Ивайло Калфин подаде оставката си в Европарламента и обяви, че ще участва в отделна листа. Изследването ни е направено в най-острия момента на противопоставяне.

Социологът от "Галъп" Кънчо Стойчев коментира, че няма какво да го изненада. Първият аспект е дали колегите от "Алфа Рисърч" са получили данните си по коректен начин. Според него това е така. Вторият аспект е интерпретационната страна. А интерпретацията винаги може да бъде повече от една.

Стойчев коментира още, че изследването на „Алфа Рисърч” е момента снимка на събитията в страната, направена в много интересен момент. Но по-правдива би било, ако това е тенденция, чиято картина все още нямаме.

Случва се войник да дезертира, но командир или генерал, това е невъзможно. Първанов направи това, той дезертира от партията, която години наред е стояла зад него. Той има принадлежност към БСП, а я предаде.

Първанов няма да разцепи БСП, убеден е Стойчев. Той от БСП не може да вземе кой знае какви гласове. Това е една личностна битка и заяждане.

Боряна Димитрова чака с нетърпение изследванията и на колегите и каза, че е убедена, че резултатите им ще докажат именно тенденцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5374 |17.12.2013 Б. Димитрова: 200 000 желаят да напуснат България . 24| 6419 |25.06.2013 Боряна Димитрова: Няма да се разминем без нови избори . 112| 5644 |13.05.2013 Б. Димитрова: ГЕРБ не загуби колкото беше предвидено, БСП не спечели колкото очакваше . 13| 5648 |21.03.2013 Мистерията Пламен Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads