Реклама / Ads
12| 3516 |13.01.2021 НОВИНИ

Борислав Цеков: С гласуването по пощата търговията с гласове ще става у дома

.
Борислав Цеков
Идеите за гласуване по пощата отваря вратите за търговията с гласове. У нас имаме проблеми с купуването на гласове. Знаете каква лудница е по изборите. Когато има гласуване по пощата, търговията ще става у дома - отива си купувача, сядат си с избирателя, попълват си… Това е извън вниманието и на администрацията, и на органите на властта, и на медиите.
 

Това заяви в ефира на bTV Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика.


По негово мнение Централната избирателна комисия може да направи нещо във връзка с подвижните урни и съответно да не се стига до "прибързани авантюристични решения", каквото според него е гласуването по пощата.

 

Консултациите при Радев Цеков определи като добра идея. Въпреки това обаче той посочи:

 

"Президентът прибърза с обявяването на датата, преди да е провел такива консултации. Не е такава досегашната практика. Хубаво е, че те започнаха. Не смятам, че биха имали резултат. Добре е да се разговаря, да се поставят въпросите. Ако президентътима потенциал да посредничи между партиите, това би било добре", смята Цеков.

 

Той коментира и ситуацията в САЩ. Определи случващото се като знак за дълбокото политическо разделение в страната.

 

"Основната причина за радикализацията е от една страна притискането на проблемите за расово равенство, а от другата страна потискането на консервативното мнение и гледна точка. Половин Америка в момента живее с усещането, че изборите са били нечестни. Това не получи адекватен институционален отговор и напрежението остава. Виждаме, че новата администрация акцентира върху радикализма към опонентите си. Известно време това ще дестабилизира обстановката", смята Цеков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3509 |12.01.2021 Й. Цонев витиевато пред президента: Пришки ни излязоха да говорим за гласуването зад граница . 15| 3829 |11.01.2021 Политолог: Гласуването по пощата ще е абсурдно - нито има доверие в пощите, нито е правено някога . 12| 4295 |10.01.2021 Румен Петков при президента: Правителството съзнателно смачква машинното гласуването . 51| 6069 |09.01.2021 Христо Иванов при президента: Гласуването по пощата е най-адекватната мярка сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads