Реклама / Ads
218| 7897 |20.11.2011 НОВИНИ

Б. Борисов: В Атака да си мерят приказките и да си гледат работата!

.
Б. Борисов
Никой не е бил по-решителен от нас в реформите; мъката на гърците тепърва започва, а ние сме минали през този ад. Не съм доволен от Тотьо Младенов. Жена ще е новият министър на правосъдието.
 

Играхме възможно най-честно в изборите, ние бием за седми път, резултатите са като при предишни избори, заяви по БТВ премиерът Бойко Борисов. Според него всички партии си имали вътрешни проблеми, затова отправяли обвинения за машинации по адрес на ГЕРБ.

Никой не е бил по-решителен от нас в реформите, констатира Борисов. Най-много пари за здравеопазване за всички времена бяха отделени от това правителство, съобщи той. По-повод на репликата на М. Димитров, че мерките на правителството са не анти, а прокризисни, премиерът напомни, че синият лидер пророкувал победа на първи тур в президентските избори за техния кандидат.

Ситуацията, в която управляваме, наподобява тази след Втората световна война, използва Борисов сравнението на германския канцлер А. Меркел. В момента цялата собственост на Гърция е на тезгяха, мъката им тепърва започва, а ние сме преминали през този ад. Не гледайте фалирали държави, призова той.

Цялата европейска икономика е на нула и няма как някой, обвързан с нея, да е по-добре, констатира още той.

Всяко едно министерство от предишните правителства е похарчило десетки милиони за електронно правителство, но отделните електронни системи не могат да работят помежду си, каза Борисов. Демокрацията е нещо много хубаво, в нея има синдикати и стачни комитети, продължи той. Железниците обаче досега така са управлявали, че влакът е летял в пропастта. Защо тогава синдикатите не са протестирали, попита премиерът и каза, че за да продължат да работят по същия начин, трябва да се вземе от всички останали. Затова трябва да се направи реформата така, че да не продължава наливането на пари. Синдикатите да бяха стачкували предишни години, истински щях да съм щастлив, каза той. Сега не горят ли поне веднъж месечно влакове; искаме модернизация, и на селските кантони да има камери, изреди Борисов и каза, че около 2000 души ще бъдат освободени.

По повод протестите на КНСБ и Подкрепа заради пенсионната реформа премиерът коментира, че пенсионната система е съдадена от самото начало като "къса", недостатъчна, със заложени по-малко пари в нея. Държавата трябвало да вади всяка година пари за НОИ за пенсии, вместо те да отидат за училища и здравеопазване. Затова пенсионната възраст трябва да се вдигне; почти всеки, стигнал до пенсия, не желае да се пенсионира, каза той и даде пример с Тошо Тошев, който на 69 г. щял да се обиди, ако го нарекат пенсионер. В целия свят ще се заговори за вдигане на пенсионната възраст иза намаляване на пенсиите, предрече премиерът.

Ако сме истинско дясно правителство и европейци, трябва да въведем тези промени, обясни Борисов. Не искам да ви лъжа, врече се той.

За работата на Тотьо Младенов Борисов каза, че не е доволен от него, ако се наложи още веднъж аз да обяснявам защо трябва да се наложат тези мерки, ако не съобщава лошите вести, няма да го задържи. От здравния министър бил доволен.

Жена ще е новият министър на правосъдието, много добре е приета в Брюксел, много добри са отзивите за нея и в България, ще я представя вероятно в деня на гласуването на бюджета или след това.

В Атака да си гледат работата и да си мерят приказките; почва дотука да ми идва, възмути се премиерът от инсинуациите, че той бил виновен за драмите в партията. Бил съм приятел с Волен, но не съм виновен за семейните му проблеми, отсече Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5869 |19.11.2011 Изхвърлиха Димитър Стоянов от Атака . 56| 9743 |18.11.2011 Волен Сидеров: Видя се, че Атака не е семейна партия . 180| 10624 |18.11.2011 Б. Борисов: Ще боли! Ще се режат пенсии и заплати! . 23| 5800 |16.11.2011 РЗС: Маските паднаха! БСП-ДПС-Атака правят заявка за политическа криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads