Реклама / Ads
19| 5525 |11.09.2009 НОВИНИ

Борисов бесен на агенти-клюкарки, нямало доклад на ДАНС

.
При мен не е идвал доклад на ДАНС за 10 корумпирани министри от кабинета „Станишев". Това заяви пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов.
 

След това допълни, че все пак става дума за служби на сигурността и ако някой обявява пред медиите какво пише, било по-добре тези служби да се закрият, категоричен е той.

„Ако всеки доклад се изнася в пресата, защо са тайни...Всичко, което правят, хоп - в нтернет", възмути се министър-председателят. Има си ред, по който да се движи информацията от съответните служби към институциите.
Бойко Борисов обясни на репортерите технологията на придвижване на секретните документи в МС:
„Има една тетрадка - прошнурована и прономерована, за която отговаря специална секретарка.

Тя получава в плик запечатан с восък всички материали. Подписва се в тази тетрадка, след това в друга тетрадка - червена на цвят, и я внася при мен, пак прошнурована по дата, месец, година, час. Запечатаните пликове ми ги предава.
Чета. След което слагам резолюции: за прокурор, за доразследване, да се запознае министър или съответна друга служба, да се образува група от прокурор, следовател и полицай за задържане.

След като това нещо стане, се подписвам в тетрадката. Секретарката завежда часа пред мен и я запечатва с телбодове.
Връща се и пише в нейната тетрадка - в толкова часа и през секретните деловодства заминава обратно".
Премиерът предположи, че може би в предишния кабинет секретните документи са се получавали по друга схема и за това има толкова много скандали сега.

Това повче нямало да се случва и щели да се спазват стриктно всички правила за секретност.
Преди десетина дни бившият вече съветник от ДАНС Алексей Петров хвърли медийна бомба, че имало доклад на агенцията, в който се описвали 10 корумпирани министри от кабинета на Сергей Станишев. Документът бил изпратен до най-високо място, но никой не взел мерки.

Станишев отрече да е получавал такъв доклад.

Иван Костов, председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС също отрече.

И вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отхвърли твърденията на Петров.
Няма такъв доклад, обави в писмо до медиите и бившият шеф на Ал. Петров – Петко Сертов.

Шефът на комисията за борба с корупцията в НС Яне Янев първо потвърди, а после уточни, че може и да има такъв доклад и това да е отчетът на ДАНС, но Станишев го криел, защото вътре имало данни и за брат му.

Така и не стана ясно за какъв доклад става въпрос, дали  изобщо е имало такъв или някой се опитва да провокира скандали, коментираха депутати от мнозинството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4872 |11.09.2009 Борисов: Отношенията ми с Първанов са лоши . 12| 6664 |09.09.2009 Журналисти в спор за искрите между Първанов и Борисов . 33| 5503 |08.09.2009 Бойко Борисов: Президентът ми завижда за Путин! . 0| 5518 |08.09.2009 Борисов отново развърза торбата с обещания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads