Реклама / Ads
12| 6664 |09.09.2009 НОВИНИ

Журналисти в спор за искрите между Първанов и Борисов

.
Милен Цветков Източник: Вяра Йовева
Адресатът на президентското изявление не бил Борисов или правителството, а се намирал в Москва, коментира В. Дърева.
 

Журналисти спориха остро за нажежения в последните дни диалог между президент и министър-председател. Велислава Дърава яростно, както винаги досега, бранеше Георги Първанов и твърдеше, че всичките му действия в последните дни са като на обединител на нацията. Затова отишъл в Охрид, критикувал действия на кабинета и написал доклад по въпросите на енергийните проекти. Сцената се разигра в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия.



Шефката на сайта България нюз Соня Колтуклиева пък обяви, че президентът е станал жертва на собствения си ПР в опит да изтъкне колко важен е за страната. Според нея не е било нужно да се пише и публикува текст, който главно търси кусури на 40-дневното управление на Борисов.
Това е кръчмарско твърдение, контрира Дърева.

Много по-важно е какво се говори в кръчмите, а не по коридорите на властта, реконтрира водещият Милен Цветков.

Президентът предлага стратегически анализ на енергийната тема, продължи с президентската защита Дърева, която е известна като ревностен почитател на Първанов. Според нея досега новото правителство не е показало ясна енергийна политика, то подавало противоречиви сигнали - ту ще строи, ту няма да строи Белене, Южен поток и т.н.

Адресатът на президентското изявление обаче не бил Борисов или правителството, а се намирал в Москва, заяви В. Дърева. Чрез статията си Първанов съобщавал на руския премиер, че не е тайна, че Русия ще опита да предоговори подписани клаузи и по този начин предупреждавал правителството да не се поддава на натиск. (В същото време по БТВ началникът на президентския кабинет ген. Никола Колев обяви, че за реакцията си президентът бил предизвикан, защото обещал да не се произнася за действията на правителството в първите 100 дни от работата му. Имало обаче събития, които поставяли под съмнение договорености, постигнати след дълги преговори и въпроси за сигурността на страната. Президентската статия била планирана, но острият й тон предизвикали резултатите от срещата между Борисов и Путин.)



След споровете около смисъла на президентското пътуване до Охрид, Бойко поведе в мача с Първанов с едно на нула и държавният глава иска да навакса, категорична бе Колтуклиева.

Традиционните български политици много обичат да се възползват от човешките трагедии и спортните постижения, репликира журналистката Соня Колтуклиева. Президентът не помогнал с присъствието си на пострадалите, далеч по-адекватно било поведението на премиера Борисов.

След като държавата реагира светкавично на нещастието в Охрид, най-обидно е всичко да бъде омърлячено в балкански нрави, обясни Велислава Дърева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7071 |05.09.2009 Пламна война между турци и българи в ДПС . 5| 4874 |10.08.2009 Европа иска диалог между Македония и България . 2| 5048 |06.08.2009 Бивш човек на ДАНС посредник между НАП и МВР . 28| 14206 |03.08.2009 Агенти на ДС се криели под перото на журналистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads