Реклама / Ads
3| 5462 |08.12.2015 НОВИНИ

Борисов извади баданарката за Москов: Намерих точния здравен министър

.
Днес в УМБАЛ "Александровска" беше открит онкологичен център. На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Петър Москов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
 
Проектът в университетската болница е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет и е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по Схемата  за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации“ по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Премиерът Борисов не скри радостта си, че двамата министри работят в синхрон. "Не само магистрали, асфалт и снегорини. Тук Павлова и Москов работят за хората. Всички знаем, че в предишния кабинет смених четирима министри на здравеопазването, но не можах да намеря мотора и генератора. Шапка ви свалям на всички доктори, доценти и професори, които работите в тази болница.

От тук на година минават близо 200 000 човека, всеки с болката си. Искрено завиждам на студентите, които присъстваха, защото ще се обучават с най-добрата апаратура в света", каза още Борисов.

"Един пациент с влизане в "Александровска" болница, получава цялостно лечение. На страната ни е нужно болните бързо да оздравяват и да се връщат на работните си места, за да произвеждат брутен вътрешен продукт.

И през следващия програмен период, каквото можем ще направим за болницата. Много се радвам, че към Петър Москов се обръщате с доктор, а не с министър", допълни министър-председателят.

Здравният министър Москов обеща на лекарите, че и през следващия програмен период ще работят за модернизацията на лечебните заведения. "Пациентите не трябва да бъдат разкарвани като топки, от едно място на друго. Трябва да се получава необходимата медицинска грижа в едно лечебно заведение. Точно такива лечебни заведения, като "Александровска" болница, трябва да получават пари, защото тук се лекуват хора, а не се прави бизнес", категоричен беше Москов.

Министър Павлова обяви, че през новия програмен период по Оперативна програма "Региони в растеж" в почти цялата страна ще бъдат отремонтирани и оборудвани с нови автомобили спешните центрове.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4460 |07.12.2015 Кирил Добрев: 2 млрд. лв. от Бюджет 2016 са „личен портфейл“ на Борисов . 9| 4570 |07.12.2015 Борисов: Бизнесът да знае, че най-големият враг могат да си бъдат те, ако се опитат да хитруват . 2| 5516 |07.12.2015 Политолог: РБ и ДПС воюват за любовта на Борисов . 40| 9511 |06.12.2015 Анализатори: Борисов "купува" спокойствие и време за сметка на поколенията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads