Реклама / Ads
21| 7128 |25.07.2012 НОВИНИ

Б. Борисов към феновете: Не разваляйте мача "Левски"-"Сараево"

.
Б. Борисов
Заедно с колегата си от Босна и Херцеговина, българският премиер призова спорът да се реши от футболистите на терена, без обиди и унижения между агитките.
 

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес телефонен разговор с премиера на Босна и Херцеговина Виекослав Беванда, информира правителствената информационна служба. Двамата изразиха загриженост от ескалацията на напрежението между агитките на футболните клубове „Левски“ и „Сараево“ и категорично се противопоставиха на опитите за провокации.

В съвместно изявление на премиерите на България Бойко Борисов и на Босна и Херцеговина Виекослав Беванда по повод предстоящата футболна среща между ПФК „Левски” и ФК „Сараево” се казва: „Днес ние разговаряхме по телефона по повод предстоящия мач реванш между футболните отбори "Левски" и "Сараево" и изразихме загрижеността си от ескалацията на напрежението. Обръщаме се към феновете на двата отбора: Футболът е велика игра, която радва милиони хора по света, и тя не трябва да води до насилие. Ние също сме истински фенове и призоваваме нашите приятели на стадиона в Сараево: Не разваляйте мача. Оставете спорът да се реши от футболистите на терена и покажете, че вярвате в тях, без да обиждате и унижавате другата агитка.

Призоваваме феновете на двата футболни отбора за отговорно и сдържано поведение в духа на взаимното уважение и спортсменство. Спортът е подчинен на мирното съперничество между талантите и надскача културните, етническите и религиозните граници.
България и Босна и Херцеговина имат ключова роля за разбирателство и сътрудничество в региона и са пример за отлични двустранни отношения.
Двете страни ще останем приятели и партньори и след мача ФК “Сараево” – ПФК “Левски”. Нека по-добрият победи, а приятелството между двете държави да бъде още по-силно“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5773 |24.07.2012 Бойко Борисов: Атентатът нямаше как да бъде спрян . 27| 6755 |23.07.2012 Ген. Атанасов: Борисов и Цветанов се превърнаха в опасност за системата за сигурност . 6| 5331 |20.07.2012 Борисов ще каже пред НС как ще компенсира хората заради скока на тока . 34| 5471 |19.07.2012 Внесоха вот на недоверие към кабинета на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads