Реклама / Ads
193| 8811 |09.12.2012 НОВИНИ

Борисов: Комунистите и Станишев са много страшни!

.
Бойко Борисов
Няма коледни добавки! Искам да дадем, но няма в хазната! Срещата с Обама беше нормално събитие. Костов е идвал много пъти в кабинета ми и беше първи дошъл в болницата, след като спечелихме изборите.
 

Имаме много активна външна политика и непрекъснато се срещаме с различни държавни ръководители, обяви по БТВ премиерът Бойко Борисов за срещата си с американския президент Барак Обама. Той дал три дати и Борисов избрал 3-ти декември. Досега, българските държавни ръководители, когато ги поканят в САЩ или Брюксел, го схващат като огромно събитие, а за другите политици в Европа това са нормални събития, обясни премиерът.

Въобще не е ставало дума за шистов газ; в момента САЩ имат три пъти по-евтин газ, благодарение на шистовата революция и не просто им стига техният, но нямат интерес от нови находища, които да ги конкурират, каза още Борисов.

В момента се извършват предпроектни проучвания за следващ реактор на АЕЦ "Козлодуй", там е естественото място за 7-ми реактор, категоричен беше той.

Аз не ходя на първи копки, ходя на откривания, обясни Борисов факта, че не е бил в Анапа на първата копка на "Южен проект". В Русия мога да отида, когато поискам, имаме прекрасни отношения и с Русия, и със САЩ, и с Русия, и с Турция, заключи той.

Няма да има коледни добавки; няма пари от бюджета; и аз много искам да дадем, но няма в хазната, отсече Борисов. Кой иска да си направи държавата след това развалина, попита той.

Разбира се, че ще сме най-бедната страна в Европа, та ние продължаваме да избираме бившите комунисти, а ДПС имат по 10%, разясни премиерът. Искам да дам много, но искам да дам и на онези, които работят, които ходят на работа, те са носители на прогреса. Те трябва да имат чиста среда, екология, инфраструктура. Точно Станишев ли ще е ехиден, не му отива, дето цялата му рода допринесе за тая бедност, възкликна той. Какво ще ми каже и Масларова, дето всеки четвъртък давах като кмет разрешения на пенсионерите на протести. Истините са, че ние започнахме да плащаме увеличените пенсии.

Мнението ми по темата за отмяна на забраната за тютюнопушене е категорична. Абсолютно съм убеден, че до 22 часа в ресторантите не трябва да се пуши. Най-правилното е, след като е толкова важна темата, да се повдигне в НС и да го обсъдят. По принцип всеки работещ човек след 22 часа се прибира вкъщи. Аз не съм мерило, когато ми се пуши, пуша, но в МС излизам на терасата. На частно парти на Тошо Тошев, вестникарят пожелал да пуши, но Борисов на 7-та минута си тръгнал.

Утре Гугушева ще отговори на въпросите пред нея, тя да бъде така добра да защити репутацията си, коментира още премиерът.

Не ме притеснява факта, че президентът ме изпреварва по рейтинг, нормално е той да бъде обичан, има представитени функции, каза още Борисов и добави, че и някои министри го изпреварват. И в София г-жа Фандъкова е прекрасен кмет. Откакто дойдохме на власт, 5 години Суходол си работи, Станишев вече не ходи с Вълка нощем да ми ръчка кофите, напомни Борисов. Доволен съм от Дянков, той свърши много работа, продължи той.

Комунистите вече веднъж са убили дядо ми, така че аз ги взимам насериозно предупрежденията му, взимаме мерки да се охраняваме от тези бандити. Станишев знае какво са правили в Белене, другият му начин е ясен, но няма да му се дадем. Те са много страшни, продължи Борисов. 

Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов; пасивите ги остави на СДС и си направи нова партия с активите, коментира още той. Костов е идвал много пъти в моя кабинет, дискертен съм, няма да кажа защо. Когато спечелих изборите и лежах в болницата, първият човек, който дойде при мен беше, Костов и ми каза: "Ти си моторът на дясното!" А Станишев е всеки ден в телевизиите и все казва, че няма свобода на словото, добави той.

А на последния въпрос: Ако не сте премиер, какво ще правите?", Борисов се сопна: "Това не е ваша работа. Аз питам ли ви какво правите след предаване!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 6513 |07.12.2012 На Станишев му станало обидно от думи на Борисов . 31| 6852 |07.12.2012 Б. Борисов: Когато цифрите говорят, и боговете си мълчат . 75| 6896 |06.12.2012 Мартенс шокиран от Станишев . 48| 8039 |04.12.2012 Саломон Паси към Борисов: Визитата в САЩ беше загуба!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads