Реклама / Ads
16| 4862 |27.05.2013 НОВИНИ

Борисов мълчи до утре дали ще се регистрира в парламента

.
Източник: Булфото
„И утре е ден, и утре получавате заплати, така че като дойдем утре, ще ви информираме. И утре е ден, и ние ще гледаме какво правят те”.
 

Така Бойко Борисов отговори на въпрос дали депутатите от ГЕРБ ще се регистрират при гласуването на правителството на Орешарски утре в парламента. Експремиерът говори на брифинг след среща с посланици на страните-членки на Европейския съюз, САЩ и Турция в парламента.

"Едновременно с нашата среща, текат преговорите с експерти на Атака и Орешарски. Посланиците са опитни хора, те могат да събират. Броят на депутатите от ДПС, и броят на депутатите от БСП, математически правят 120 гласа. Правителство се избира със 121 гласа. След като ГЕРБ няма да дава свои гласове, трябва да вземат един глас отнякъде, или пак да ни разиграват триковете с нерегистрирани депутати. И двете могат да станат само със съдействието на Атака", посочи Борисов.

„Ако не беше изборът за председател на парламента, ние щяхме да напуснем парламента в знак на протест на това, което беше отправено като обида към хора, от които през последните години, благодарение на европейската солидарност са дошли над 10 милиарда в България и очакваме още 25 милиарда лева в следващия програмен период.

„Сегашният кандидат за премиер Орешарски 2009 г. казваше, че няма финансова икономическа криза. Когато влязохме през август в управлението, се оказа, че с над половин милиард е пасивът в държавата. Днес всички пишете, че фискалният резерв е над 5,3 милиарда лева. Още една от лъжите им се пропука.”, каза още Бойко Борисов.

Той обаче не коментира думите на бившия депутат Емил Димитров, че МВР се е използвало за рекет. „Хора, които са извън партията, могат да коментират каквото си искат. Това е демокрацията, това е тяхно право”, посочи Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 5881 |27.05.2013 Борисов се извини за "дебелобузите чичковци" . 75| 7627 |24.05.2013 Борисов: София става средище на музеи, след като комунистите не правиха нищо десетилетия . 42| 5630 |23.05.2013 Президентът Росен Плевнелиев връчи на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов мандат за съставяне на правителство. . 30| 5768 |22.05.2013 Кметът на Перник: Отказаха пари на половината пострадали от земетресението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads