Реклама / Ads
19| 6342 |30.04.2012 НОВИНИ

Борисов: Да направим футбола привлекателен както преди!

.
Борисов и Франческо Бити откриват тенис центъра в София Източник: Дарик
В условията на криза максимално се опитваме да подпомагаме спорта, в това число и тениса. Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на обновената база на Българския национален тенис център в София.
 


Борисов посочи, че модернизацията на центъра е струвала 1 млн. лева, но това ще позволи изграждането на талантливи млади спортисти, които да печелят награди за България. Спорт Палас е изцяло готов и там са инвестирани близо 11 млн. лева, като умишлено са направени и тенис-кортове, добави премиерът и заяви, че няма по-хубаво място за подготовка в Европа.

Премиерът припомни, че през тази година са направени инвестиции от близо 5 млн. лв. за провеждане на световните купи по ски, за световните първенства по мотокрос, за художествената гимнастика и за световната лига по волейбол. Отделно 750 000 евро е инвестицията за федерацията за тенис в зала за тази и следващите две години.


Бойко Борисов отбеляза и за строителството на спортни зали - в Пловдив трябва да заработят две зали - през юни тази година зала на Пловдивския университет за 2500 места, а през декември следващата година - зала за 8000 места. В София, Бургас и Варна вече има хубави зали, а ще натиснем догодина да стане готова и залата в Русе за над 6000 места, добави Борисов.

Премиерът заяви в отговор на журналистически въпрос, че иска да чуе предложения и за развитието на българския футбол, така че той да стане толкова привлекателен, колкото е бил преди години.

Трябва да има честна игра, много състезания; в момента, в който чуя такъв вариант, имаме готовност да започнем строителството на четири нови футболни стадиона, включително и национален, заяви Борисов. Но да започна да правя национален стадион за 10-15 мача и на него да присъстват по 3000-4000 души - за това няма да дам пари на данъкоплатеца, категоричен бе премиерът.

Борисов посочи, че футболните клубове нямат средства да стопанисват базите си. За 20 години не са намерили пари дори за да си боядисат стадионите, каза той. С приемането на новия закон за спортния тотализатор ще започнат да се акумулират средства, с които да помагаме на клубовете, но ще даваме пари само за тези, които имат детско-юношески футбол, заяви премиерът. Така ще принудим отборите да се реорганизират и да приемат повече играчи от своите младежки школи, добави Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 160| 7478 |21.04.2012 Борисов: Животът на българите ще се промени до 2 години . 65| 6644 |19.04.2012 Б. Борисов: Станишев да намери нещо друго, да си лъска имиджа . 25| 6963 |10.04.2012 Б. Борисов: Правим първи копки трети път след тройната коалиция . 197| 14427 |09.04.2012 Б. Борисов: Ще имаме природен газ до година, пазим тайна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads