Реклама / Ads
9| 5182 |14.09.2011 НОВИНИ

Борисов няма да сменя Лечков, засега

.
Б. Борисов Източник: източник
Сливенският кмет Йордан Лечков засега остава кандидатът на ГЕРБ за предстоящите местни избори, докато не приключи проверката срещу него.
 

 

 

Премиерът Бойко Борисов декларира, че няма да покровителства никой и всеки сигнал за нередности ще бъде проверяван от прокуратурата. Министър-председателят заяви това  пред журналисти във връзка със сигнали за злоупотреби от страна на кмета на Сливен Йордан Лечков.

 

„Преди месец и половина Плевнелиев, Дончев, Лили Павлова, четирима-петима министри и заместник-министри дойдоха при мен и ме информираха, че проблемът в Сливен си стои. Лично се разпоредих, за да не носят те никаква отговорност, да бъдат спрени парите и да не бъдат плащани и от бюджета, докато не се изясни цялата ситуация в Сливен, посочи Борисов. "Това е разликата между нас и предишното правителство. Ако те бяха постъпили така с Батко и Братко, когато им дадоха сигнал, нямаше да спрат след това всички пари по съответните проекти. Преди два дни лично говорих с Реналдо – ЕК приветства това наше решение, че не чакаме да ни се казва, а сами сме си спрели проект, който тепърва ще го оценяват дали е добър или не”, каза Бойко Борисов.

 

„Проектът е спрян, възложил съм проверка, включително и прокуратурата се занимава, така че нека си вършат работата”, посочи премиерът. Той обясни, че няма да сменя Лечков, който е кандидат за кмет от ГЕРБ, докато не се докаже дали има злоупотреби.

 

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на предсрочното пускане на пътен възел „Младост”, който е  част от реконструираното трасе на Южната дъга на Околовръстния път в София. 79 млн. лв. са били спестени на данъкоплатците слад като били избегнати отчуждителните процедури при разширението. По думите на премиера отчуждаването е било за близо 100 млн. лева. „За да не дадем тези пари, защото са парите на данъкоплатците, ние качихме естакадата горе, локалите отдолу”, посочи Борисов. Чрез съоръжението се очаква да бъде облекчен трафикът. Участъкът има гаранция десет години, а естакадата при Бистришко шосе ще улесни придвижването когато районът се насели още повече. 70 000 – 80 000 автомобили дневно преминават през центъра от „Младост” в посока „Люлин” и обратно. Голяма част от тези автомобили вече ще преминава през Околовръстното шосе.

 

frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6100 |13.09.2011 Ат. Семов пак се изхвърли, щял да сваля Б. Борисов . 22| 5056 |12.09.2011 Борисов вика естонци на помощ за е-правителството . 27| 5733 |12.09.2011 Г. Кадиев: Няма да се оправдавам, не съм Бойко Борисов! . 58| 6339 |10.09.2011 Война в туризма! Борисов изпрати самолет за бедстващи туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads