Реклама / Ads
51| 5802 |19.07.2013 НОВИНИ

Борисов охули Волен, похвали Писанчев

.
По думите на бившия премиер Бойко Борисов пред «Панорама», положително дело на настоящото правителство е назначението на Владимир Писанчев за председател на ДАНС. Пак там лидерът на ГЕРБ нападна Волен Сидеров за обидите на мангал и майка в парламента.
 

 

„Писанчев е добър офицер. Той е офицер от кариерата“, похвали го Борисов. Той самият му се обадил в деня на неговия избор и го поздравил.

 

Когато някой те нарича мръсен мангал и те обижда на майка, а майка ми е умряла, мога да се сдържа, но ако не съм там, призна Бойко Борисов. Той припомни поведението на Волен Сидеров и призна, че на мъжете от партията му щяло да им бъде трудно да се сдържат от физическа схватка."Все пак винаги съм казвал, че в ГЕРБ сме мъже. Когато някой те нарича мръсен мангал и те обижда на майка, а майка ми е умряла, мога да се сдържа, но ако не съм там. Ако нещо се случи, ще кажат, че сме хулигани и се държим бабаитски", посочи Борисов.

 

"Истински пожелавам успех на Реформаторския блок“, заяви Борисов. Той посочи, че в обединението има "много млади и способни хора с възможности да работят добре", а малко по-рано той обясни, че е в много добри отношения с Найден Зеленогорски - заместник-председател на "Движение България на гражданите". Ласкателствата за т.нар. реформатори явно не бяха достатъчни и Борисов добави: "Тези млади хора много ми напомнят на Делян Добрев, на Томислав Дончев и на други от ГЕРБ".

Бойко Борисов предложи своето виждане за изход от тежката политическа криза. „В момента партиите са сатанизирали своите опоненти“, посочи той. „Това направление на партията съм го дал лично аз – никога с БСП, никога с ДПС, никога с „Атака“, никога с Костов. И какво става? Първа политическа сила, но няма с кого да се съюзиш“, призна грешката си той.

Според него изходът е следният: „Всеки от нас да си представи че зад тази банка или зад този надпис – ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака“ включително, стоят 1,1 млн. българи, всякакви“. Той призова партийните лидери да имат предвид избирателите, гласували за всяка партия. „Аз искам да уважавам избирателите, които са излъчили партията на Станишев – втора политическа сила. Зад лицето на Местан, зад лицето на Станишев, зад лицето на Сидеров, на лидерите на Реформаторския блок стоят българи“, заяви той.

„Ние сме дали възможност, ако искат ДПС и БСП да се върнем, вкарва се точна в избирателния закон, защото протестиращите искат народът да бъде представен в парламента“, каза Борисов и допълни, че изборите могат да бъдат след няколко месеца. Той предложи и партиите да се споразумеят при следващите предсрочни избори задължително да излъчат правителство. Защото в момента институциите не работят.

Борисов заяви симпатиите си към протестиращите. Според него, голяма част от тях симпатизират на ГЕРБ. Гражданското недоволство му подсказало и част от собственитему действия. „Нищо нямаше да ми погне за някои хора да знам какво да направя. Сега от дистанцията на времето го разбирам“.„Аз съм истински горд, че от София до Бургас се ходи за два часа. Не мога да не го кажа“, завърши той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 6244 |19.07.2013 Бойко Борисов отсвири Фидосова . 57| 5611 |18.07.2013 Борисов и Танов разследвани от прокуратурата . 142| 4790 |18.07.2013 Борисов: ГЕРБ се връщат в НС при конкретна дата за предсрочни избори . 40| 7026 |18.07.2013 Борисов към своите в sms: Защо правите тези простотии?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads