Реклама / Ads
9| 4704 |09.02.2010 НОВИНИ

Борисов се радва, че не е слушал президента

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
"Ако се бях вслушал в това, което и Станишев, и президентът ме съветваха преди един месец, днес вместо тези писма, щяхме да имаме писмо, което да ни дава една година срок да се приведем в ред, така както получиха съседите в Румъния".
 

Това каза днес премиерът Бойко Борисов на пресконференция, на която показа писмо от Брюксел, в което се дава положителна оценка на страната ни за две български оперативни програми - „Техническа помощ" към Министерство на финансите и „Регионално развитие" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Това означава, че правителството на Борисов създава адекватна система за контрол и управление в съответствие с европейските норми, изтъкна финансовият министър Симеон Дянков на брифинг в Министерски съвет.

Положителните оценки дават на България достъп до финансов ресурс, подчерта той. Премиерът Бойко Борисов показа писмото от Брюксел с положителната оценка и предишните две писма, получени по време на правителството на тройната коалиция, които дават негативни оценки. „Идваме ние неподготвените, незнаещите, неможещите и в същото на външен вид писмо вместо несъответстващи е написано приемливи и са в съответствие", коментира Борисов. Той подчерта, че неговото правителство заварва неприемливи оценки за седем оперативни програми и изрази надежда да бъдат получени положителни оценки и за останалите пет. По думите му, благодарение на полученото одобрение тази година можем да усвоим близо 3,5 млрд. лв., ако сме кадърни и работливи и ако кметовете не са крадливи.
„Оттук нататък ще проличи кои кметове са добри", подчерта Борисов.

Регионалният министър Росен Плевнелиев съобщи, че благодарение на положителната оценка, до края на тази година могат да бъдат разплатени 400 млн. лв. Той обърна внимание, че съществува проблем - няма разработени проекти по тези програми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5579 |09.02.2010 Б. Борисов: Няколко пъти чух "Congratulations!" в Лондон . 9| 6491 |08.02.2010 Полицаи плашат Бойко Борисов със стачка . 4| 5281 |08.02.2010 Борисов слуша 400 българи в Лондон . 25| 6199 |07.02.2010 Уволнени полицаи в нов съюз, докладват на Първанов и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads