Реклама / Ads
0| 6322 |06.07.2009 НОВИНИ

Борисов: И сега имам състава на новото правителство

.
Бойко Борисов Източник: Неделчо Хазърбасанов
Партия ГЕРБ е готова със състава на новото правителство, заяви Бойко Борисов пред журналисти днес.
 
Все още не са започнати преговори с други партии от състава на новия парламент, защото лидерът на ГЕРБ предпочита да изчака окончателните резултати от изборите. Според Бойко Борисов все още има възможност ГЕРБ да получи пълно мнозинство.

Той добави, че в новото правителство ще бъдат премахнати министерските постовете, които сега заемат Емел Етем, Гергана Паси и Меглена Плугчиева.

Част от хората в държавната администрация – особено тези, които са провалили проектите и заради които са спрени парите от Европа, трябва да си намерят нова работа според г-н Борисов.

Сред важните приоритети на следващото правителство ще бъдат строежът на метродиаметри и магистрали, убеден е Борисов. До 10-15 дни след съставянето на правителството започва активната работа по магистралите “Люлин”, “Тракия” и “Марица”, каза столичният кмет Бойко Борисов.



Той изрази убеждение, че службите и прокуратурата ще започнат да работят по-ефективно след вчерашните избори. По думите му в сряда ГЕРБ и ръководството на Прокуратурата ще имат среща. Според него от докладите на Европейската комисия за напредъка на България трябва да бъде извадена съдебната система като проблем.

На въпрос запознат ли е с акцията на ДАНС срещу купуването на гласове Борисов заяви, че е убеден, че ДАНС ще започнат да работят по-добре, защото досега за тях е била пречка коалиционната формула 8:5:3. По отношение на ДАНС и на МВР лидерът на ГЕРБ заяви, че ще има преглед на работата им, за да се установи какво и кой са им пречили. По думите му като следствие от осъществения изборен туризъм трябва да са поне 500 арестувани заради купуването на гласове.

Днес настощият кмет на София Бойко Борисов разгледа изграждането на участъка на метрото от метростанция "Стадион "Васил Левски" до метростанция „Сердика”, който ще бъде завършен до тази есен. Изградените тунели и релсовият път по трасето е са с дължина 2 километра.



След завършването на участъка, цялото трасе на първия диаметър на метрото ще има обща дължина 18 км и 14 метростанции. Времето за пътуване от "Люлин" и "Младост" до центъра ще е към 10 минути, а между крайните станции - около 20 минути. Предвижда се влаковете да се движат през интервал от 4 минути. Общият брой на влакчетата в първия диаметър от метрото е 40, всяко от които побира 1150 души. След пускането в експлоатация на участъка се очаква броят на пътниците в метрото да достигне 180-200 000 дневно .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5112 |06.07.2009 Б. Борисов: Не очаквах да бием толкова . 7| 4927 |05.07.2009 Бойко Борисов: „Ставам премиер!” . 12| 4890 |04.07.2009 Борисов: БСП не са страшни, да се плашим от Господ . 41| 7597 |03.07.2009 Б. Борисов: След изборите, шефовете на служби с папките при мен!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads