Реклама / Ads
6| 6694 |14.11.2012 НОВИНИ

Борисов: Ще плащаме да не пропуснем и една звезда

.
Обсерваторията Рожен Източник: Интернет
След среща при премиера Бойко Борисов стана ясно, че две министерства ще подпомогнат обсерваторията в Рожен с пари, за да не бъде тя закрита, а ако е нужно ще се присъедини и трето.
 

Министерствата на земеделието и храните (МЗХ) и околната среда и водите (МОСВ) ще възлагат задачи на астрономите и срещу извършените дейности обсерваторията ще получи сумата, която е необходима за оцеляване й до края на годината.

За това се договориха в кабинета на министър-председателя земеделският министър Мирослав Найденов, екоминистърът Нона Караджова и ръководството на обсерваторията.

Въпреки категоричното мнение на финансовия министър Дянков, че пари няма да има, от думите на Борисов стана ясно, че финансиране ще бъде намерено. Обсерваторията в Рожен ще получи 120 000 лева от Министерство на земеделието и храните относно горите и 150 000 лева от МОСВ от двата договора, които се подписват, каза министър-председателят Бойко Борисов след среща с ръководството на обсерваторията и двамата ресорни министри.

"Единият договор е подписан, днес ще получите парите, за да си платите заплатите, режийните и тока, а с другите решавате съответно и данъчната си дейност. В същото време, ако имате необходимост от още пари, за да не изпуснем някой астероид или някой взрив за след десет години, сме готови да ви дадем целево от Министерство на образованието веднага пари, за да не изпуснем никакъв взрив на звезда при ядрения й синтез.

Така че - направете ми сметка допълнително колко ще ви отклони вниманието това, че ще се занимавате с тези два проекта и толкова пари ще ви дам допълнително през образованието, за да не пропуснем никоя звездичка в планетата, да сме на бойния си пост – нито астероид, нито звездичка. 10 000 – 20 000 – 30 000 допълнително колкото трябват целево ще ви ги дам, за да не пропуснем нещо в небето", каза Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8317 |13.11.2012 Борисов: От преговорите зависи дали ще присъствам на І копка на "Южен поток" . 26| 5954 |12.11.2012 Борисов: Отдавна сме в Шенген . 29| 5729 |12.11.2012 Борисов: Молбата ми е Марковска да се оттегли . 60| 5444 |09.11.2012 Борисов: Като чуя „Цанков камък” и ме заболява сърцето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads