Реклама / Ads
26| 4753 |21.11.2018 НОВИНИ

Борисов ще поиска по-малка субсидия за партиите

.
Бойко Борисов
Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е готов да предложи намаляване на държавната субсидия за политическите партии. Според Борисов, този ход крие рискове, особено за финансирането на малките политически формации, каза той в ”Шоуто на Слави” тази вечер.
 

„Ако направим такава ниска субсидия 1 лев, парламентът и политическите партии ще попаднат веднага в ръцете на богатите хора. Защото това е единственият начин партиите да имат своя политически живот, семинари, обучения. (…)

 

Ще се откажем от субсидията, защото 1 лв. е никаква субсидия на практика. Когато вкараме партиите в такъв режим, когато дойдат избори, партиите ще тръгват през бизнеса, да не говорим, че имаше кампании, които се финансират от социално слаби,   но това е друга тема. Ставаме зависими от олигарсите, трябва ли да го направим, не съм сигурен.

 

Това е дебат, който може да се проведе пак в обществото, две са мненията.

 

Има риск, голям при това от този ход, но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал трябва да знае пред какви рискове застава и да можем да отговорим на следващия въпрос – какво би станало в другата ситуация.

 

Дали няма да ни излезе това спестяване много по-скъпо след това. Предпазвам политическите партии, особено по-малките. Дойдат ли избори всички тръгват да казват какво ще помогнеш или искат да помогнат, по-лошото. Ама те като ти „помогнат”, след това идва и си поставя условията. Затова според мен субсидията не е голяма, но пак казвам, щом така е решено, ще го предложа, да видим какво ще стане”.

 

За "Лукойл" Борисов обясни, че се правят всички проверки. „Освен това в Гърция имало рафинерии. „Като се движиш по пътя, има бензиностанции и на ЕК, и на ШЕЛ, защо да зареждаш в „Лукойл“. Всеки може да отиде да си зареди на всяка бензиностанция, която иска.“ Каза той и добави, че „когато казваме, че има монопол, значи обвиняваме всички по-големи компании в света“.

 

Цената на горивата Борисов свърза с очакванията в находищата "Хан Аспарух" да има добив. Той даде пример с шистовия газ, който у нас, по думите му е мръсна дума. А хората използват шистов газ и това е добре за тях, смята премиерът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3845 |21.11.2018 Парламентът избра Николова за вицепремиер в отсъствието на Борисов и ”Атака” . 14| 5793 |20.11.2018 Радев: Няма да разговарям за програмата на Борисов, която изкара хората на улицата . 4| 3687 |20.11.2018 Лидерите на коалицията решават как да действат в кабинета на Борисов . 9| 4061 |19.11.2018 Сидеров: Обясних на Борисов за оставката на Каракачанов, Джамбазки внушава манипулации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads