Реклама / Ads
29| 5247 |07.11.2009 НОВИНИ

Борисов: Станишев изяде бостана, от мен сега искат дини

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
“Обран бостан не може да се окопае, да се засади, да пораснат дини и да ги раздадеш на народа да ги изяде”. Така премиерът Бойко Борисов обрисува образно в студиото на “Станция Нова”състоянието, в което е заварил страната след управлението на Тройната коалиция.
 

“Грубо и грешно е да се жалят тези хора, защото щетите, които са нанесли десетилетия ще ни създават проблеми”, визира премиерът работата на екипа и министрите в кабинета “Станишев”.

Синтезирано той открои успехите на правителството през изминалите 100 дни – спяхме заменките на гори, а бившият шеф на Агенцията по горите е на подсъдимата скамейка. От ЕС тръгнаха към България много пари по важни проекти, в това число и 300 млн. евро за “Козлодуй”. Страната ни връща авторитета си в Евроаталнтическата общност. Между 40-50 са проверките, по които има основания да бъдат повдигнати обвинения, внесен е съдебен иск срещу Сакскобурготски, прокуратурата вече повдигна обвинения на експремиера Станишев и Емилия Масларова, уточни гостът.

Той опроверга твърденията, че е атакувал само БСП и лидера й, а не закачал Доган и ДПС. “Доган е изключително тежък противник”, посочи Борисов и го определи като единственият умен сред враговете си. За останалите от тях каза, че са просто “семпли”.

Премиерът припомни, че първото обвинение е повдигнато на министър от партията на Доган, а в момента се разследват всички проекти, реализирани в районите на ДПС .

Бойко Борисов отрече да съществува приятелски къга “Котараците”. Според него това било балон, както и предишния кръга “Капитал”, с който го свързваха. Целта на БСП е една повторена лъжа да стане истина и хората да й повярват.

Той отрече да е в близки отношения с Александър Сталйиски, който стоял в центъра на кръга “Котараците”. “Ходих преди време в заведението му в “Дианабат”, за да гледам мачове, но сега си доставям това удоволствие в къщи”, коментира Борисов, който разказа и как се е запознал с малкия Сталийски.

”Когато бях главен секретар, щеше да ме смачка с Аудито си на пешеходна пътека. Ядях царeвица и го ударих с нея. После му прибрах колата и се наложи ген.Василев да му ходатайства” с усмивка си спомня Борисов.

Той призна през публиката на “Станция Нова”, че по-лесно му е била като кмет на столицата. Когато станал премиер, всички му искали обяснения. “Ако продължа да се съобразявам със всички приказки, ще вляза в другия кръг, на предишните, педерасткият кръг”, самоиронизира се Бойко Борисов.

Накрая премиерът си пожела, ако стигне до 73 години и е жив и здрав, и той като Берлускони да си пада и да желае 18-годишна неаполитанка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5026 |04.11.2009 Обвинението погва посредника на Станишев? . 19| 4834 |04.11.2009 Парламентът гледа имунитета на Станишев, той вече подписал да бъде снет . 3| 5446 |04.11.2009 Кокинов: Имаме зелена улица за разследване срещу Станишев . 10| 4934 |03.11.2009 Цветанов: 2 доклада изчезнали при Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads