Реклама / Ads
65| 5821 |19.07.2011 НОВИНИ

Борисов: Този, който разбира от взривове, се интересува от политика

.
Бойко Борисов
Хората в България трябва да си дадат ясен отговор срещу кого са насочени взривовете пред офисите на РЗС и ДСБ – дали срещу обществото, или срещу правителството и държавата. Така коментира в ефира на “Бодилник” по ТВ 7 горещата криминална ситуация от тази сутрин премиерът Бойко Борисов.
 

Той поясни, че и при двата инцидента е използван малко количество тротилов еквивалент. Целта им е била да има счупени витрини и да се шуми повече, като това се прави ден преди да излезе официалния доклад на Брюксел за напредъка на България и в навечерието на поискания вот за недоверие към правителството.

Премиерът припомни, че неизвестните засега атентатори са действали по същия начин и когато гръмна устройство и пред входа на в. “Галерия”. Тогава в страната ни пристигаха четирима еврокомисари.

Засега не можем да обвиняваме никого, ще си носим пасивите, че не сме задържали извършителите, но рано или късно ще ги хванем, както пипнахме “Наглите”, “Килърите”. Тези хора постигат на пръв поглед целта си. Някой, който разбира от взривове, се интересува и от политика и следи живота в партиите. Но истината е, че всичко това се трупа като негатив за страната. Тези хора, които поставят взривове са безотговорни към държавата, коментира още Борисов.

Според водещия Николай Бареков било ясно, че Яне Янев и Алексей Петров разиграват този сценарий на гърба на управляващите. Но било чудно защо правителството и МВР не дадат ответен удар на тези хора, попита Бареков премиера.

Независимо какво правят и партньорите ни Брюксел, и американският посланик Джеймс Уорлик оценяват какво сме постигнали в битката с престъпността. Такива инциденти няма да ги заблудят, категоричен бе Бойко Борисов.

Премиерът се спря и на горещата тема за предстоящия вот на недоверие, твърдейки, че така наречена опозиция, която сега е срещу него са си едни и същи партии, които действат помежду си от началото на прехода. Единственият независим политически субект е ГЕРБ.

Докато те правят репетиции за президентските избори и искат имената им да се чуват по медиите, ние откриваме магистрали, строим болници, преобразяваме държавата, заяви премиерът Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5457 |15.07.2011 Борисов: Пазим Доган, Станишев и Петков, защото трябва . 117| 7034 |15.07.2011 Б. Борисов: Костов ми е ясен; надявам се Сидеров да не падне толкова ниско . 50| 5337 |12.07.2011 Борисов: Браво на Европа, че търси БГ медици . 16| 6236 |08.07.2011 Борисов: Археологическите паметници трябва да привличат туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads