Реклама / Ads
16| 7578 |07.11.2010 НОВИНИ

Босия: Трактора преминава към терористична война

.
95% от нещата, които Трактора приказва в първите си интервюта след излизането му от ареста, са неверни. Не познавал Филчев?!
 
При всяко по-рязко движение Филчев тичаше при него на басейна "Спартак". Тези срещи са документирани. Както и други. Това разказва в интервю за “Шоу”, познавачът на родни ъндърграунд Николай Колев – Босия. Според него в местността Дивчовото има почивна станция някогашният завод „Елпром”-Тетевен. Там се събирали “тримата агенти” - Никола Филчев, Огнян Герджиков и Георги Петканов. Домакинствали им Йордан Накев и Трактора. Накев е бивш директор на «Елпром» – Тетевен. Той върти парите на Трактора, който е родом от тоя край.

Двамата направиха няколко приватизации на заводи, които са свързани с производство на електроапаратура, включително и тук, в София. Накев е

човекът, който по нареждане на Трактора заведе Филчев на лечение в Израел

Изключително възлова фигура, защото той е човекът, който движи парите. Има качества на бизнесмен, на инвеститор, на финансист. Има и необходимите връзки, тъй като е стара номенклатура и знае за какво става дума. В тази местност, където е почивната станция, не може всеки да мине. Има бариера на Горското, твърди още Босия.

Там нещата стоят така – Филчев беше необходим на тази група, която се събра около Трактора, около бившите барети, за които сега разбираме от Алексей Петров, че били толкова добрички, толкова невинни… И защо, като са тъй невинни, създадоха този Съюз на бившите барети?! Това са хора със силово мислене, които, след като напуснаха поделението на баретите, всички до един станаха бизнесмени от сивата икономика, силоваци. Сега Трактора не познава Златко Баретата, братя Галеви...

Е, как да не ги познава – те са стотина души, не повече. Те не само че се познават, но те се обединиха в този съюз, за да се направят на един юмрук, за да могат да тропат по масата и да прибират парите. И да управляват. Само че за да управляват, трябва да има хора, които са във властта, които да бъдат зависими от техните пари. Някой им е подсказал да се обърнат към тримата – Филчев, Петканов и Герджиков. По това време Филчев бе главен прокурор, Герджиков - председател на Народно събрание, Петканов - министър на вътрешните работи – изпълняват основни, стратегически функции в държавата. И тримата са агенти на ДС и по този начин са уязвими, обяснява обвръзките Николай Колев - Босия.
Според него в битката между Цветан Цветанов и Трактора има вероятност и двете страни да пострадат жестоко. Това е жестока война. Аз смятам, че шансовете на Трактора са много малки. И начинът му на говорене, начинът му на държане показва, че той е като Осама Бин Ладен - преминава в една терористична война с изненадващи набези и удари. Ще се извадят много компромати. Не напразно по едно време той каза, че в НСС има много информация. Той каза – това е информационна служба. Само че той имаше достъп до сравнително малко информация, твърди още Босия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5522 |30.10.2010 Трактора давал 2 млн. лв. на футболен клуб . 38| 4877 |29.10.2010 Цветанов: И президентът ли е говорител на Трактора? . 60| 6298 |28.10.2010 Президентът атакува Цветанов с 5 въпроса за Трактора . 16| 6101 |28.10.2010 Президентът е политическият гръб на Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads