Реклама / Ads
20| 9801 |30.10.2015 НОВИНИ

Б. Ботев: Алексей Петров е опасен и за политици, и за бизнесмени

.
Ботьо Ботев
При Алексей Ппетров проблемите могат да дойдат от много страни. Той има доста врагове и да не кажа силна дума много хора биха искали отмъщение. Той дори в момента пречи и е опасен за някои хора. И добави, че това са и политици, и хора от бизнеса.Това каза бившият шеф на отдел "Убийства" Ботьо Ботев в ефира на bTV, коментирайки вчерашната стрелба с гранатомет.
 
Пълнен абсурд е да се твърди,че стрелба с гранатомет е само за сплашване. Самият конструктор на това оръжие е предвидил определено разстояние след излизането на гранатата кога и къде тя да се взриви. Няма начин да стреляш с това оръжие без да очакваш определен резултат.Пък и не всеки човек може да борави с него, заяви той. Ботев допълни,че при организацията на едно такова събитие като стрелбата с гранатомет килърите не всичко могат да предвидят. И в случая с Петров те са пропуснали доста неща.

"Аз съм убеден,че Петров в момента сам търси и прави изводите и анализите за това защо се е стигнало да този стрелба срещу него.До колкото обаче го познавам като характер, той няма да сподели с разследващите това, до което се добере", допълни Ботев. И подчерта,че е бил наясно с нещата по отношение на първия опит за убийство срещу Петров през 2002 година. Тогава, според него, нещата са били изключително професионално подготвени.

Алексей Петров играеше изключително важна роля в създаването на службите. Той организираше в друга насока своята дейност. Той се издигна по време на прехода, когато се роди престъпността. Тогава слабостта на държавата реши някои неща, припомни Ботев.

"Не може да се говори, че идват мутренски времена, сега времето е друго. Не са толкова много тези случаи с гранатомет. Всички опити за подобни атентати завършиха с неуспех", припомни криминалистът. "Това е едно специфично оръжие и не всеки би могъл да борави с него. Да се сплашва по този начин, с това оръжие това е абсурд. Самият конструктор на оръжието предвижда известно разстояние на граната, за да се предпази този, който стреля. Не можеш да стреляш по този начин без да желаеш резултат. При организацията на едно подобно престъпление не всичко може да се предвиди от килърите в реалната ситуация. Да се правят изводи към този етап е твърде рано. Нека криминалистите да си свършат работата", смята експертът.

"Работата в района на местопрестъплението е изключително важна, тя ще да се необходимите отговори. Не считайте, че някой е задължен да дава подробна информация, това пречи на работата. Тези които са го направили също слушат докъде е стигнало разследването", разкри Ботев.

Според него Алексей Петров знае откъде идва атаката. "Всичко, което се носи в публичното пространство по случая е излишно. Категорично не считам, че той е част от властта". "По време на първия опит за убийство беше изключително подготвено убийство. Сега са направени много пропуски при самото изпълнение от страна на извършителите. Може би те са били принудени от начина на живот на г-н Петров да използват такова оръжие, предвид, че той е добре охраняван. Причините за атаката срещу личност като него, могат да са безброй. Икономически взаимоотношения, той има доста врагове, които биха желали отмъщение или да го отстранят като пречка", припомни Ботьо Ботев.

"Не смятате ли, че напускайки службите, където е бил, да не вземе някои материали за определени хора, които може да използва за изнудване? Когато изнася нещо човек, целта е да ги използва в определен момент, нали", попита криминалистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9965 |30.10.2015 Версия: Алексей Петров познава и стрелците, и поръчителя . 20| 6978 |30.10.2015 Първият стрелец- да пробие бронята, вторият - да убие Ал. Петров . 18| 9813 |29.10.2015 Експерт пред Фрог: Показаха на Алексей да не си играе с огъня . 7| 5447 |29.10.2015 Експерт за Фрог: Сега предупредиха Ал. Петров, следвашият път ще е...сещате се !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads